Premieră medicală: O femeie bolnavă de cancer de col uterin a născut o feţită

Dragostea de mamă a fost mai puternică decât boala. Deşi diagnosticată cu cancer de col uterin o femeie a adus pe lume o fetiţă perfect sănătoasă. Mama şi-a riscat viaţa ca să ducă sarcina la termen şi a reuşit să îşi îndeplinească cel mai mare vis, acela de a avea un copil. Este primul caz de acest gen din România şi al doilea din lume.

RomaniaTV.net
04 iul. 2015, 09:06
Premieră medicală: O femeie bolnavă de cancer de col uterin a născut o feţită

Diana a aflat că are cancer de col uterin la scurt timp după ce a rămas însărcinată. Toţi medicii i-au spus să renunţe la copil, dar tânăra mamă nu i-a ascultat. Acum, ea a adus pe lume o fetiţă perfect sănătoasă, pe care a numit-o Efremia Andra, potrivit stirileprotv.ro.

„Mi-am dorit dintotdeauna să fiu mamă. Nu am cuvinte, e foarte frumoasă! Abia aştept să o ţin în braţe!”, a povestit femeia.

Medicii le recomandă femeilor care sunt diagnosticate cu cancer de col uterin eliminarea completă a aparatului reproducător. Dar dorinţa Dianei de a deveni mamă a fost atât de mare, încât a riscat totul.

Un medic din Bucureşti a acceptat să o opereze pe tânără şi să îi ofere şansa de a deveni mamă. Este primul astfel de caz din România şi al doilea din lume. Până acum, doar unei femei din Japonia i s-a mai extirpat o tumoare de pe col fără ca fătul să fie afectat.