Premierul Dacian Cioloş pregăteşte două BUGETE în acelaşi timp: unul pentru 2016 şi unul multianual

Guvernul lui Dacian Cioloş pregăteşte două bugete simultan: unul pentru anul viitor şi altul multianual până în 2019. În plus, premierul vrea să aducă experţi străini pentru a creşte performanţa angajaţilor de la stat, potrivit România TV.

26 nov. 2015, 09:20
Premierul Dacian Cioloş pregăteşte două BUGETE în acelaşi timp: unul pentru 2016 şi unul multianual

Guvernul va face plafonări ale cheltuielilor şi veniturilor până în 2019. Sunt anumite simulări pentru ca următoarele guverne să ştie pe ce venituri se pot baza, potrivit România TV.

Citeşte şi: Dacian Cioloş: „Avem intenţia să păstrăm măsurile fostului Guvern”. Ce spune despre CREŞTERILE SALARIALE

Această planificare financiară este utilă pentru a vedea ce proiecte pot fi finanţate. La fel şi investitorii pot afla ce taxe vor plăti în următorii ani.

Principala problemă a Guvernului este cea a absorbţiei Fondurilor europene şi pentru a o grăbi Cabinetul lui Dacian Cioloş va aduce în acest sens experţi străini de la Bruxelles, care vor lucra cu ministerele, pentru a atrage cât mai multe fonduri până în 2020.

Citeşte şi: Proiect buget 2016. Tăieri masive de fonduri la Transporturi, creşteri substanţiale la Apărare

Fostul guvern avea deja pregătit un proiect pentru bugetul pe 2016, care a fost înmânat noului Cabinet Cioloş şi care prevede tăieri drastice la majoritatea ministerelor şi creşteri pentru Administraţia Prezidenţială şi Parlamentul României. Cele mai drastice reduceri de buget au fost prevăzute pentru Ministerul Transporturilor, del al Mediului  şi al Comunicaţiilor. SRI şi SIE ar urma, însă, să beneficieze în continuare de bugete ridicate, iar o creştere substanţială ar urma să fie la Apărare, scrie profit.ro.