Premierul Mihai Tudose, despre creşterea preţului la carburanţi: „E problema lor, nu?”. Ce spune despre dividende

După ce Guvernul a anunţat o creştere a accizei pe carburanţi, nu puţine au fost companiile care au crescut preţurile. Confruntat de jurnalişti cu această informaţie, premierul Mihai Tudose a avut o reacţie neaşteptată: "E problema lor, nu?", a replicat premierul.

RomaniaTV.net
12 sept. 2017, 09:48
Premierul Mihai Tudose, despre creşterea preţului la carburanţi: „E problema lor, nu?”. Ce spune despre dividende

Mihai Tudose a revenit, însă, cu completări: „Daca ei continua, vom vedea si noi de unde putem regla situatia. Pretul nu poate doar sa scada, dar sigur nu e  influenta accizei. O sa avem o discutie saptamana viitoare, sa vedem care a fost motivul. Daca a crescut barilul ,avem alta discutie. Daca a crescut artificial, alta discutie„, a spus premierul.

Şi preşedintele PSD Liviu Dragnea a vorbit despre creşeterea preţului la carburant:

„In legatura cu pretul carburantilor, sa nu uitam ca atunci cand Guvernul Ciolos nu a acceptat rugamintea noastra sa proroge eliminarea taxei pe stalp, acciza si TVAul ne-a costat 7 miliarde. Argumentele mincinoase de la acea vreme au fost: vor scadea preturile la energie, la pompa. Deci sunt 7 miliarde de lei pe care nu le-au mai platit aceste companii, dar romanul nu a simtit nimic. E bine sa nu uitam asta pentru ca de-asta nu mai am incredere in cauzele pentru care se micsoreaza sau se maresc preturile la carburant”, a declarat Liviu Dragnea.

Mihai Tudose a explicat ce se va întâmpla cu banii percepuți din dividendele companiilor de stat.

„Dividendele se dau acționarilor, nu le-a jefuit nimeni, nu le-a luat nimeni. Vrem să începem niște proiecte foarte mari, să avem un nou început.”, a declarat Mihai Tudose.

Mihai Tudose a mai spus că prelevarea acestor fonduri nu va crea o problemă pentru companii. „Dacă dividendele acestea erau date către stat peste şase luni sau acum, din punctul lor de vedere este exact acelaşi lucru. Cu roate companiile s-a vorbit şi s-a ţinut cont de necesarul până la sfârşitul anului sau pe primele luni ale anului viitor”, a arătat primul-ministru.

Potrivit premierului, „la toate companiile de stat s-a pus această problemă şi s-a găsit această soluţie: acolo unde banii nu erau angajaţi sau nu era nicio prognoză că vor fi necesari s-au luat acum”.