Mihai Tudose, despre Carmen Dan: Un ministru de Interne care îşi permite să mă mintă în halul acesta… Dacă îşi dă demisia, o accept

Premierul Mihai Tudose a declarat miercuri seară că va accepta demisia ministrului de Interne Carmen Dan, dacă aceasta şi-o va înainta. El a spus că ministrul de Interne l-a minţit în privinţa propunerii de înlocuire a şefului Poliţiei din funcţie.

RomaniaTV.net
10 ian. 2018, 11:24

UPDATE Premierul Mihai Tudose a declarat miercuri seară, la o Antena 3, că va accepta demisia ministrului de Interne Carmen Dan, dacă aceasta şi-o va da. Carmen Dan îşi va înainta demisia dacă va fi lăsată, a mai completat premierul, făcând aluzie la Liviu Dragnea, preşedintele PSD.

„Şeful Poliţiei a fost înlocuit. Aveam o propunere. Am aflat că acel domn nu doreşte şi refuză, nu puteam să demit pe cineva şi să las Poliţia necondusă. Supărarea mea faţă de ministrul de Interne este următoarea. Am întrebat-o dacă e adevărat că refuză şi mi-a spus că nu. La prânz l-am sunat pe domnul chestor (n.r.: Cătălin Ioniţă) să îl întreb eu. Dialogul a fost cam aşa: Sunt premierul, doriţi această funcţie? şi mi-a spus: Domnule premier, permiteţi să raportez: M-am prezentat cu un raport la doamna ministru în care i-am spus că refuz, de atunci stau în antecameră, mi-a zis să aştept. Dacă un ministru îşi permite să mă mintă, nu mai am ce să lucrez cu ea. Domnia şi-a manisfestat intenţia de luni şi i-am spus că accept demisia dacă şi-o dă. Dacă va fi lăsată şi-o va da”, a declarat Mihai Tudose la Antena 3.

De asemenea, premierul a mai precizat că a vorbit cu Cătălin Ioniţă, cel propus de Carmen Dan să preia şefia Poliţiei, iar acesta i-a transmis că nu vrea să preia funcţia.


UPDATE Ministrul de Interne, Carmen Dan, a avut o întâlnire cu premierul Mihai Tudose, în biroul premierului, după finalizarea ședinței de Guvern.

„Eu pot să-mi dau demisia dacă e nevoie”, ar fi spus Carmen Dan, potrivit surselor politice. Răspunsul lui Mihai Tudose a fost unul pe măsură: „Atunci dă-ți-o!”.

Cătălin Ioniţă, cel anunţat de Carmen Dan ca fiind înlocuitorul lui Bogdan Despescu la conducerea Poliţiei Române, ar fi avut o discuţie telefonică în cursul zilei de miercuri cu Mihai Tudose, în care i-a spus că nu va accepta funcţia propusă, au declarat surse guvernamentale citate de Mediafax.

Premierul a anunţat, miercuri, la începutul şedinţei de Guvern, că în cadrul întâlnirii de miercuri de la Palatul Victoria i-a solicitat lui Bogdan Despescu să prezinte, în următoarea săptămână, un plan de măsuri legat de remedierea situaţiei.

„Am avut o discuţie cu domnul Bogdan Despescu, mi-a prezentat raportul. De asemenea, am înţeles pe surse că noua propunere (Cătălin Ioniţă n.red.) şi-a decliniat intenţia de a ocupa funcţia şi l-am rugat pe domnul Despescu ca într-o săptămână să îmi prezinte măsurile pentru remedierea situaţiei. Ceea ce trebuie remarcat este că acel făptaş a fost prins în două zile, ceea ce e un lucru foarte bun pentru Poliţie”, a declarat premierul Mihai Tudose la începutul şedinţei de Guvern.

Şeful Poliţiei Române, Bogdan Despescu, s-a întâlnit miercuri cu premierul Mihai Tudose la Palatul Victoria. Bogdan Despescu şi-a prezentat raportul de activitate, după ce ministrul Carmen Dan a propus demiterea lui.

Ministrul Carmen Dan a anunţat, marţi, că a transmis premierului Mihai Tudose propunerea de schimbare din funcţie a şefului Poliţiei Române, ea spunând că este total nemulţumită de explicaţiile pe care le-a primit din partea Poliţiei Române în cazul poliţistului arestat pentru pedofilie.

De asemenea, Carmen Dan l-a propus ca interimar la conducerea Poliţiei Române pe Cătălin Ioniţă, care ocupă în prezent funcţia de director general al Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA). Numai că cel propus de ministrul de Interne ca şef interimar al Poliției Române, Cătălin Ioniță, a refuzat această funcție, potrivit România TV.

Premierul Mihai Tudose nu-l demite pe Bogdan Despescu de la conducerea Poliţiei Române, după ce ministrul Internelor Carmen Dan a solicitat schimbarea acestuia ca urmare a scandalului provocat în Poliţie de cazul poliţistului arestat pentru 30 de zile, acuzat fiind că ar fi agresat sexual doi copii într-un bloc din cartierul bucureştean Drumul Taberei. Premierul a anunţat, miercuri, la începutul şedinţei de Guvern, că în cadrul întâlnirii de miercuri de la Palatul Victoria i-a solicitat lui Bogdan Despescu să prezinte, în următoarea săptămână, un plan de măsuri legat de remedierea situaţiei.

Vă reamintim că agentul de poliţie Eugen Stan a fost acuzat că a abuzat sexual doi copii în scara unui bloc din cartierul bucureştean Drumul Taberei. Marţi, poliţistul suspectat de pedofilie a fost arestat pentru 30 de zile.