Premierul Mihai Tudose i-a convocat pe noii minştri la prima şedinţă de Guvern

Premierul Mihai Tudose va participa de la ora 10.00 la ceremonia de semnare a Memorandumului de înțelegere dintre S.C. AEROSTAR S.A. și compania Raytheon, iar de la ora 15.00 se va întâlni cu noi miniştri în prima şedinţă de Guvern.

RomaniaTV.net
18 oct. 2017, 06:52
Premierul Mihai Tudose i-a convocat pe noii minştri la prima şedinţă de Guvern

Klaus Iohannis a semnat marţi decretele de numire a noilor miniştri propuşi de PSD la Ministerul Dezvoltării Regionale, la Ministerul Fondurilor Europene şi la Ministerul Transporturilor. Miercuri după amiază, noii miniştri vor participa la prima lor şedinţă de guvern în Cabinetul Tudose.

Pe site-ul Executivului, pentru miercuri, la ora 15.00, este anunţată şedinţă de guvern, primala care vor participa noii miniştri Paul Stănescu şi Felix Stroe. Marius Nica a mai participat la şedinţe de guvern din aceeaşi calitate de ministru al Fondurilor Europene, dar în Guvernul Ponta.

Citeşte şi: Cine sunt cei trei noi miniştri ai Cabinetului Tudose

Viceprim-ministrul Paul Stănescu, ministru al Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, și ministrul delegat pentru Fonduri Europene, Marius Nica, au preluat marți mandatele de la Sevil Shhaideh și Rovana Plumb, se arată într-un comunicat MDRAPFE.

Conform sursei citate, ceremonia de predare-primire s-a desfășurat la sediul instituției.

„Ținta principală a mandatului meu este implementarea Programului de guvernare în ansamblul său și a măsurilor specifice ministerului pe care astăzi l-am preluat. Dintre acestea, menționez Codul Administrativ — instrument important de dezvoltare a administrației publice centrale și locale și continuarea Programului Național de Dezvoltare Locală, care este o prioritate pentru dezvoltarea regională durabilă”, a declarat vicepremierul Paul Stănescu.

La rândul său, Sevil Shhaideh i-a urat succes lui Paul Stănescu în mandatul său.

„Domnule viceprim-ministru, veniți nu doar într-un minister, ci într-o adevărată echipă. Am mai afirmat și cu altă ocazie că aici, pe lângă realizarea de programe și atragerea de fonduri europene, am construit o echipă. Vă felicit pentru învestitură și vă doresc succes în noul mandat! Sunt convinsă că veți face lucruri importante pentru acest minister și pentru România, vă mulțumesc tuturor pentru modul profesionist în care am colaborat în ultimul an”, a afirmat Sevil Shhaideh.