Victor Ponta: Marele „TALENT” al lui Băsescu a fost să ŞANTAJEZE oameni. Pe mine nu mă poate şantaja VIDEO

Premierul Victor Ponta a declarat, luni seară, la România TV, că nu se teme să candideze la alegerile prezidenţiale contra oamenilor lui Traian Băsescu, deoarece preşedintele nu îşi poate exersa asupra sa "talentul" de a şantaja şi de a distruge oameni.

28 iul. 2014, 17:43
Victor Ponta: Marele „TALENT” al lui Băsescu a fost să ŞANTAJEZE oameni. Pe mine nu mă poate şantaja VIDEO

Prim-ministrul Victor Ponta a fost prezent în emisiunea lui Victor Ciutacu chiar în seara dinaintea Consiliului Naţional al PSD care va avea loc la Craiova şi în timpul căruia premierul va solicita sprijinul partidulu pe care îl conduce în vederea candidaturii la alegerile prezidenţiale 2014.

Marţi, în data de 29 iulie, se împliesc doi ani de la organizarea referendumului de demitere a preşedintelui Traian Băsescu, când 7,4 milioane de români au votat pentru împlinirea acestui obiectiv, iar data a fost aleasă special de Victor Ponta pentru anunţarea oficială a candidaturii pentru prima funcţie în stat.

Victor Ponta a subliniat că este important ca România să scape de Traian Băsescu, mai ales că în ultimii doi ani, după ce s-a votat pentru demiterea sa, a ocupat „ilegitim” fotoliul de la Cotroceni. Premierul a menţionat că nu se va retrage de la Palatul Victoria odată cu începerea campaniei pentru alegerile prezidenţiale, întrucât cele două poziţii nu sunt incompatbile.

Totodată, rugat să comenteze desele referiri pe care Traian Băsescu le face la legătura sa cu Ilie Sârbu, nimeni altul decât socrul premierului, Victor Ponta a spus că acesta nu poate reprezenta un punct sensibil în ce-l priveşte.

„Sunt un candidat la funcţia de preşedinte despre care toată ţara ştie absolut tot. A avut grijă domnul Băsescu şi propaganda domniei sale să arate tot ce era mai ascuns în trecutul meu. Nici nu mi-e frică de Băsescu, nici nu mă poate şantaja. Pentru că marele său „talent” a fost capacitatea de a şantaja oameni şi de a-i distruge cu tot felul de dosare şi înscenări. Eu am rezistat şi pe 22 decembrie anul acesta, fix la 25 de ani după ce a mai fugit unul cu elicopterul, eu voi fi acoloo. Nu ştiu în ce calitate… de preşedinte, de prim ministru, dar voi fi acolo”, a subliniat Victor Ponta.

Iată cele mai importante declaraţii ale premierului:

– Important este să reuşim acum schimbarea lui Traian Băsescu. Trebuie să fie o schimbare pe cale paşnică.

– Pentru România şi poporul român ar fi fost important să scurtăm cu doi ani regimul Traian Băsescu. Pentru că el oricum în aceşti doi ani nu a folosit la nimic românilor faptul că el a rămas în funcţie. Ce a făcut pentru el în aceşti doi ani, în care a fost un preşedinte ilegitim, s-a văzut.

– Nu am luat frâiele justiţiei. Şi asta s-a văzut azi, când o parte din familia penală a lui Traian Băsescu este în faţa justiţiei. Ideea nu e să luăm controlul lui Traian Băsescu şi să-l punem pe al lui Ponta sau Cazanciuc. Justiţia trebuie să fie independentă şi să funcţioneze pentru oricine. Justiţia nu trebuie să fie sub control politic.

Voi preda conducerea Guvernului dacă voi fi ales preşedinte. Nu o voi preda înainte pentru că nu sunt incompatibile cele două poziţii, de premier şi de candidat la preşedinţie.

Propaganda se întreţine şi cu interese, nu numai cu bani. Eu am un război cu cei care împart România în două; cu „fraierii” care plătesc taxe şi impozite şi cu şmecherii care nu plătesc nimic.

– La mine în birou vin zeci de oameni care au diverse probleme. Vin la mine ca prim ministru, nu de dragul meu. Cer ajutor pentru biserici, drumuri, investiţii. Nu aş putea să fiu prim ministru dacă nu aş vorbi despre astea. Domnul Sârbu era obişnuit să discute despre stoparea taxelor şi credea că acest lucru va ţine la infinit. Dar vine un moment în care toată lumea în România trebuie să plătească taxele şi nu mai poţi să bagi firmă după firmă în insolvenţă.

– Vă dau o ştire în exclusivitate: pe luna iulie avem sută la sută încasări la buget. Cele din plan. Se pare că cu noua lege a insolvenţei, cu teama pe care procurorii şi cei de la antifraudă încep să o stârnească, începe să dea rezultate. Şi asta nu va fi decât în interesul tuturor. Pentru că toată lumea zice mai mulţi bani la şcoli, la spitale, la cultură, la sport. Ori banii aceia vin din faptul că toţi cei din această ţară trebuie să aibă drepturi şi obligaţii în egală măsură.

Săptămâna aceasta va fi rectificarea şi va fi una pozitivă. Nu voi putea da cât aş vrea, dar Băsescu minte când vorbeşte despre deficit de 2,4 miliarde. El stă toată ziua şi se ocupă de lucruri care nu sunt în fişa postului. Glumele de prost gust la adresa ministrului nu-ştiu-care… Eu cred că un preşedinte trebuie să întrebe guvernul aveţi nevoie de sprijin, aveţi nevoie să vă promulg mai repede codul insolvenţei? Nu să amâne ca să ajute nu ştiu de prieten. Am înţeles că voia să protejeze un trust media aflat în insolvenţă. Sunt 41 de miliarde de recuperat de la firme în insolvenţă. Estimarea noastră este că putem să recuperăm 10%, este o estimare pesimistă. Iar 10% ar însemna exact cât trebuie pentru atenuarea reducerii CAS.

– Obiectivul fundamental este ca angajatul să aibă şanse mai mari. În primul rând să aibă carte de muncă, iar asta înseamnă că are şomaj, că are asigurări de sănătate şi că are pensie. 

Nu poţi să combaţi evaziunea fiscală doar cu bâta, chiar dacă DNA şi DIICOT au avut rezultate bune.

Doamna ministru Petrescu poate fi şi este un ministru bun, care învaţă, e extrem de liberă de vechile concepţii din Ministerul de Finanţe. E mai bine aşa decât să aibă un ministru de Finanţe care nu mai vrea să înveţe nimic. Am vrut în Guvern oameni tineri cu o extraordinară pregătire şi din mediul privat. Am convins-o pe doamna Petrescu să vină din America. Mai sunt domnul Nicolescu, domnul Jianu… Ei nu sunt speriaţi, dar puneţi-vă în mintea unui student român de la Harvard care vede că o colegă de-a lui este în ţară ministru de finanţe şi e umilită de preşedintele Băsescu şi de oamenii lui. Păi mai convingem pe vreunul să vină în ţară? Ori eu cred că trebuie să-i convingem şi că trebuie să aducem înapoi oameni tineri, măcar pentru o perioadă.

– Eu sper să ajung în turul doi la prezidenţiale şi apoi oricine va fi contracandidat, nu prea mai contează. Nu exclud revenirea pe cai mari a lui Crin Antonescu şi chiar îmi doresc să revină, pentru că am fost prieteni, în primul rând. şi pentru că este un om viu, în al doilea rând. Nu aş fi candidat împotriva lui Crin, dacă mai exista USL.

– La proiectul economic am lucrat, mai mult decât cu Crin, cu Călin Popescu Tăriceanu şi Adrian Năstase. Doi foşti prim miniştri de la care aveam realmente multe de învăţat despre guvernare. Tăriceanu a ajuns un fan al USL pentru că dincolo de creştera pensiilor şi salariilor, reducerea TVA la pâine, cele trei măsuri fundamentale din programul USL – menţinerea cotei unice la 16%, scutirea de impozit a profitului reinvestit şi reducerea CAS – le-a făcut acest guvern. Că vom reuşi sau nu să refacem USL… eu îmi doresc acest lucru.

Sunt un candidat la funcţia de preşedinte despre care toată ţara ştie absolut tot. A avut grijă domnul Băsescu şi propaganda domniei sale să arate tot ce era mai ascuns în trecutul meu. Nici nu mi-e frică de Băsescu, nici nu mă poate şantaja. Pentru că marele său „talent” a fost capacitatea de a şantaja oameni şi de a-i distruge cu tot felul de dosare şi înscenări. Eu am rezistat şi pe 22 decembrie anul acesta, fix la 25 de ani după ce a mai fugit unul cu elicopterul, eu voi fi acoloo. Nu ştiu în ce calitate… de preşedinte, de prim ministru, dar voi fi acolo.

– Domnul Oprea mi-a propus ca domnul Oltean să aibă altă însărcinare în MAI, eu nu am nimic să-i reproşez după perioada în fruntea DGIPI. Eu nici nu am apucat să discut cu dânsul. E politica de cadre a domnului ministru Oprea. Eu nu intervin în activitatea miniştrilor… până la proba contrarie.

Traian Băsescu s-a opus reducerii CAS doar pentru că am propus-o eu. Cine are de pierdut? Cei care trebuie să dea salarii luna viitoare şic are ar fi plătit cu 5% mai puţin. Şi cei care poate şi-ar fi găsit un loc de muncă. Un preşedinte trebuie să înţeleagă că este un mediator, nu unul care se legitimează prin luptă şi războaie. Am avut tot războaie de 9 ani şi jumătate şi nu a avut nimeni nimic de câştigat.

– După marea campanie dusă de domnul Sârbu, procurorii au ascutat interceptările, s-au dus şi au cercetat, nu s-au confirmat în niciun fel acuzaţiile. Dovadă că în rechizitoriu nici şeful de cabinet, nici domnul Tobă nu au vreo calitate procesuală.

– Traian Băsescu ar putea să ajungă la închisoare după ce îşi încheie mandatul.

Toate afacerile care au spoliat statul român după 2005 sunt legate, direct sau indirect, de Traian Băsescu. De aceea sunt sigur că după decembrie Traian Băsescu va avea mult de răspuns în faţa justiţiei. Dacă Mircea Băsescu este cercetat, dacă sunt şi alţii, cred că va fi toată lumea cercetată, dacă a încălcat legea.

– Nu cred în povestea că Traian Băsescu nu a fost informat de servicii despre ce făcea fratele său.