Prepară şi tu remediul pentru o imunitate de fier

Cunoscută și sub denumirea de „gingseng românesc", cătina este apreciată mai ales pentru conținutul său ridicat de vitamina C, fiind considerat a fi un adevărat vaccin antigripal.

02 oct. 2017, 07:31
Prepară şi tu remediul pentru o imunitate de fier

Cătina este considerată a fi un bun antibiotic natural mai ales datorită cantității mari de vitamina C, bucurându-se de proprietăți antiinflamatoare, comportându-se precum un cicatrizant dacă apelezi mai ales la cataplasme sau comprese pe bază de ceai de cătină.

Specialiștii afirmă despre acest fruct că este cel mai de temut dușman al bolilor de piele, fiind capabilă să combată cu succes stresul
Pe langa faptul ca este un bun vaccin antigripal, catina „ginsengul romanesc” este un dusman pentru boli precum cele de piele, stres, anemie, hepatita şi intareste inima.

Este atât de bogată în vitamine și nutrimenți esențial încât poate înlocui cu succes orice fel de medicament, indiferent dacă alegi să o consumi în starea ei naturală, combinată cu apă sau miere de albine.

Fructul cu cea mai mare concentrație de vitamina C

Această vitamină este cunoscută mai ales pentru capacitatea sa de a stimula și menține sistemul imunitar ridicat, indiferent că ne referim al cea albă sau roșie, cătina reprezintă unul din antioxidanții cei mai puternici pentru organismul uman.
Poți să folosești frcutele ei sau frunzele, scoarța sau toate împreună, vei beneficia astfel de vitalitate și toate celulele corpului vor fi hrănite și întărite.
S-au remarcat rezultate bune după consumul de cătină în afecțiuni precum boala Parkinson, tumori, adenoame, depresie, intoxicații, leucemie și inclusiv afecțiuni bucale.
Remediu antiîmbătrânire

Mugurii de cătină utilizați sub formă de tinctură rezultă a fi un bun remediu pentru combaterea îmbătrânirii premature, iar combinată cu mierea de albine aceasa își triplează beneficiile.

Bucurându-se de elemente importante în componența ei precum vitaminele A, B1, B6, B2, B9, E, F, K, betacaroten, fosfor, potasiu, fier, calciu, magneziu, cătina ajută la îmbunătățirea vederii, la tratarea răcelilor și a virozelor, mai ales dacă dimineața pe stomacul gol iei o linguriță de miere cu cătină ce ai lăsat-o în prealabil la macerat.

Ajută la o mai bună circulație sangvină și ajută la reglarea sistemului endocrin, practic nu există funcție a organismului care să nu se bucure de efectele pozitive ale cătinei.

Ține cont de faptul că acest amestec de cătină cu miere conține microelemente similare celor din sângele uman, un alt motiv pentru care este ușor de asimilat de către organism.

Efectele sale antibacteriene, bacterostatice grăbesc procesul de vindecare în cazul eventualelor răni prezente atât la suprafața pielii cât și interne.

Remediu universal

Mierea alături de cătină ajută la tratarea bolilor hepatice, digestive, ale sângelui, în plus este folosită și pentru că este capabilă să întărească unghiile, părul dar și sistemul respirator și cel osos le ferește de pericole.

Aceste remediu poate face față cu brio și în cazul copiilor răciți dacă se administrează 1-3 lingurițe pe zi înainte de masă cu cel puțin 15 minute.

Cum se prepară remediul

Tot ce trebuie să faci este să pui într-o sticlă de 1 litru, 500 de mililitri de cătină amestecată cu miere de albine, 100 mililitri gel de aloe vera, 50 mililitri de pastă de usturoi, 2 linguri de măcerat de afine și 5 linguri de polen crud de preferat.

Acest amestec îți va pune sănătatea pe picioare și va ține orice boală la distanță.

Amestecă bine ingredientele și lasă la frigider pese noapte și apoi poți consumi câte o linguriță timp de o lună dimineața pe stomacul gol. Te vei bucura astfel de o imunitate de fier, o stare de vitalitate și energie sporită.

Află cât de importantă pentru sănătatea ta este cătina AICI