Presa franceză, despre Dacia: Miracolul low-cost se apropie de sfârşit?

Dacia înregistrează o scădere importantă pe piața franceză în prima parte a acestui an, iar jurnaliștii din Hexagon se întreabă dacă nu cumva asistăm la finalul „miracolului low-cost” pentru producătorul de la Mioveni.

05 mai 2015, 14:44
Presa franceză, despre Dacia: Miracolul low-cost se apropie de sfârşit?

Publicația L’argus remarcă faptul că înmatriculările autoturismelor Dacia în primul trimestru din 2015 sunt cu aproape 10% mai mici față de perioada similară a anului trecut, scăderea fiind îngrijorătoare pentru orice companie.

Mai mult, francezii mai scriu că niciunul dintre modelele Dacia nu se află în topul vânzărilor pe segmentul său de piață și că doar Lodgy a reușit să se mențină la un nivel similar cu cel din 2014.

„Se apropie de sfârșit miracolul low-cost pentru francezi? Dacă ne uităm strict pe cifrele primului trimestru, concluzia este una singură: înmatriculările Dacia au scăzut cu 9,8%, iar cota de piață a mărcii este și ea în scădere cu 0,94 puncte de la începutul acestui an”, scriu francezii.

Aceștia descriu situația ca fiind una conjuncturală și explică faptul că în prima parte a anului trecut a fost lansat noul Duster și au și fost livrate autoturismele comandate la sfârșitul lui 2013. Astfel, s-a înregistrat un vârf al înmatriculărilor Dacia în Franța.

Renault dă ca exemplu cifrele din luna aprilie, când scăderea a fost de numai 0,2% în 2015 față de 2014, semn că lucrurile revin la normal.