Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, mesaj în limba română după întâlnirea cu premierul Sorin Grindeanu

Presedintele Consiliului European, Donalt Tusk, a postat după întâlnirea cu premierul Sorin Grindeanu un scurt mesaj în limba română pe Twitter.

18 feb. 2017, 08:18
Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, mesaj în limba română după întâlnirea cu premierul Sorin Grindeanu

Donald Tusk a postat o imagine în care stă la masă, față în față cu premierul român, însoțită de mesajul:

Întrevedere cu PM Sorin Grindeanu. Am evidențiat valorile UE și așteptările mari ale societății românești privind lupta împotriva corupției„, a scris preşedintele Consiliului European, Donald Tusk.

Donald Tusk a discutat cu premierul Sorin Grindeanu despre importanta statului de drept si a luptei anticoruptie pentru ca cetatenii sa poata beneficia de toate oportunitatile care decurg din apartenenta la Uniunea Europeana. De asemenea, liderul european a subliniat necesitatea inregistrarii unor progrese in lupta anticoruptie si a asigurarii ireversibilitatii acestui proces in acord cu asteptarile inalte ale societatii romane, precum si cu valorile UE.

Aceasta a fost prima deplasare externă a premierului de la preluarea mandatului. 

„Vreau sa-i asigur pe toti partenerii nostri din institutiile europene ca lupta impotriva coruptiei, implicarea si consolidarea rolului nostru in UE sunt obiective prioritare ale Guvernului pe care-l conduc, iar demersul de acum se inscrie in linia dialogului activ pe care-l promovam cu toti interlocutorii europeni”, a afirmat prim-ministrul Grindeanu, inainte de plecarea la Bruxelles.

Sorin Grindeanu a avut, joi și vineri,  la Bruxelles, discuții cu președintele Consiliului European, Donald Tusk și  președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.