Preşedintele FDGR: Forumul nu a pierdut prin plecarea lui Iohannis. Dimpotrivă

Paul-Jürgen Porr, preşedintele Forumului Democrat al Germanilor din România, a declarat, într-un interviu pentru "Tribuna", că plecarea lui Klaus Iohannis de la conducerea FDGR pentru a deveni membru PNL şi, ulterior, preşedinte al României, nu a făcut decât să aducă un plus de notorietate minorităţii germane, lucru ce se va concretiza prin vizita unor oficiali germani la Sibiu, cum ar fi ministrul de Externe Frank-Walter Steinmeier.

RomaniaTV.net
27 ian. 2015, 09:02
Preşedintele FDGR: Forumul nu a pierdut prin plecarea lui Iohannis. Dimpotrivă

Preşedintele FDGR cred că plecarea lui Iohannis de la Sibiu la Bucureşti va conduce la noi succese electorale ale Forumului în judeţul Sibiu. „Eu cred că în con­tinuare, lumea dacă a fost mulţumită şi în oraş, şi în judeţ de politica Forumului, îi va vota în continuare pe reprezentanţii acestuia care vor candida pentru cele două poziţii de lider, primar şi preşedinte de Consiliu Judeţean, şi consi­lieri locali sau judeţeni. Eu cred că prin plecarea lui Iohannis, Forumul nu a pier­dut, ci dimpotrivă, a devenit mai evident, mai vizibil nu numai în judeţ, ci şi în ţară şi şi în străinătate, şi între politi­cieni, şi între oamenii simpli şi în presă„, a declarat Paul-Jürgen Porr.

În ce priveşte succesiunea lui Iohannis la primăria Sibiului, Porr a anunţat că, în cazul unor alegeri locale anticipate, FDGR o va susţine pe Astrid Fodor, cea care conduce municipalitatea cu titlu interimar. Pe de altă parte, Porr s-a arătat rezervat în privinţa şanselor ca Guvernul să convoace alegeri în Sibiu în termenul legal de 90 de zile. „Noi am vrea să aibă loc alegeri. În 2016 sigur vom avea candidat la Primăria Sibiu. La fel vom dis­cuta şi pentru Consiliul Jude­ţean”, a spus Porr, precizând că FDGR nu va avea iniţiativa unor alianţe electorale, dar nu va respinge discuţii cu nici o altă formaţiune politică.

Porr a mai anunţat că, în luna martie, la Sibiu va veni în vizită Frank-Walter Steinmeier, ministrul de Externe al Germaniei. „Era o vizită preconizată de mult, cea a ministrului de externe al Germaniei, Exce­lenţa Sa Frank-Walter Stein­meier, care trebuia să vină vara trecută şi care a fost prac­tic dezinvitat de domnul Ponta, prin ministrul de Externe de atunci, domnul Corlăţean. Mai erau trei săptămâni până la vizită, noi ştiam toate datele, (…) probabil că i-a fost frică domnului Ponta că prin asta creşte în putere oponen­tul său, pentru că vine la Sibiu ministrul de Externe al unei ţări importante. Când s-au în­tâlnit la o reuniune a miniş­trilor de Externe, Corlăţean i-a spus lui Steinmeier că din motive de termene trebuie să amânăm…„, a relatat preşedintele Forumului.

Germanii din România nu se opresc aici, ei vrând să-i aducă la Sibiu şi pe preşedintele şi cancelarul. „Se lucrează la o vizită a preşedintelui Germaniei, Joachim Gauck. Doamna Mer­kel a mai fost în România, dar nu a fost la Sibiu, acum proba­bil că va găsi şi drumul Sibiului. Nu ştiu dacă anul acesta, dar sigur va veni la Sibiu. Vor fi multe vizite importante, România se va afirma ca un stat serios şi cu impact”, a mai spus Paul-Jürgen Porr.