Preşedintele Ianukovici i-a propus opozantului Iaţeniuk să devină premier

Preşedintele ucrainean Viktor Ianukovici le-a propus sâmbătă liderilor opoziţiei Arseni Iaţeniuk şi Vitali Kliciko să conducă guvernul, şi a afirmat că este de acord cu o revizuire a Constituţiei prin care să-i fie reduse prerogativele, a anunţat preşedinţia într-un comunicat.

25 ian. 2014, 18:56
Preşedintele Ianukovici i-a propus opozantului Iaţeniuk să devină premier

Arseni Iaţeniuk, liderul partidului opozantei Iulia Timoşenko, a primit propunerea de a fi numit premier, în timp ce fostului boxer Vitali Kliciko i-a fost propus postul de vicepremier însărcinat cu afaceri umanitare, se menţionează în comunicatul preşedinţiei după negocierile dintre Ianukovici şi opozanţi, potrivit Agerpres.

Vezi şi: VIOLENŢE în UCRAINA: Protestatarii au OCUPAT sediul ADMINISTRAŢIEI regionale din Liov

Preşedinţia, citându-l pe consilierul preşedintelui Andrei Portnov, a afirmat că Ianukovici a fost de acord cu crearea unui grup de lucru însărcinat cu „modificarea legislaţiei privind referendumurile şi poate, prin acest mecanism, să propună amendamente la Constituţie„.

Opoziţia cere o revenire la versiunea Constituţiei adoptate în 2004, care reduce puterile prezidenţiale şi consolidează Cabinetul.

Preşedintele Viktor Ianukovici i-a primit sâmbătă pe principalii lideri ai opoziţiei timp de aproximativ trei ore, în timp ce protestele iau amploare la Kiev şi se extind în Ucraina.

CITEŞTE ŞI: Ucraina: Ianukovici anunţă REMANIERE GUVERNAMENTALĂ şi AMENDAMENTE la LEGILE REPRESIVE