Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea privind neimpozitarea pensiilor mai mici de 2.000 de lei

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgatlegea privind scutirea pensionarilor de la plata CASS și neimpozitarea pensiilor sub 2.000 lei.

12 ian. 2017, 08:03
Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea privind neimpozitarea pensiilor mai mici de 2.000 de lei

Anunţul a fost făcut de Administraţia Prezidenţială.

„Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat joi, 12 ianuarie a.c., decretul pentru promulgarea Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal şi pentru modificarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii”, se arată în comunicatul Preşedinţiei.

Camera Deputaților a decis modificarea Codului fiscal pentru scutirea pensionarilor de la plata contribuției asigurărilor sociale de sănătate și neimpozitarea pensiilor sub 2.000 de lei.

Proiectul a fost adoptat cu 207 voturi „pentru” și 29 „împotrivă”.

Potrivit articolelor adoptate, venitul impozabil lunar din pensii se stabilește prin deducerea din venitul din pensie a sumei neimpozabile lunare de 2.000 lei. De asemenea, CASS va fi suportată din bugetul de stat.

Comisia de buget a Camerei Deputaţilor a aprobat, miercuri, raportul asupra proiectului de lege prin care se elimină plata CASS pentru pensii, precum şi a impozitului pe venit, fiind adoptat un amendament al PSD prin care doar pensiile sub 2.000 de lei beneficiază de această prevedere.

Preşedintele Klaus Iohannis anunţase încă de miercuri, după întâlnirea cu premierul Sorin Grindeanu ministrul de Finanţe Viorel Ştefan că va promulga legea privind eliminarea CASS şi a impozitului pentru pensionari.

Citeşte şi: Klaus Iohannis: Am decis să promulg legea prin care se elimină impozitul pe pensii