Preşedintele palestinian a intrat în spital. Urma să plece în Venezuela

Preşedintele palestinian Mahmoud Abbas a fost spitalizat în Statele Unite, pentru o examinare uzuală, a declarat joi agenţiei Reuters un oficial palestinian de rang înalt, care nu a dat mai multe detalii.

23 feb. 2018, 06:56
Preşedintele palestinian a intrat în spital. Urma să plece în Venezuela

După doar câteva ore, tot dintr-o sursă de la Ramallah, aceeaşi agenţie a anunţat că Abbas a fost externat, se simte bine şi va reveni în Cisiordania vineri.

Mahmoud Abbas, în vârstă de 82 de ani, a luat marţi cuvântul în faţa Consiliului de Securitate al ONU, la New York. De atunci, agenţia de presă palestiniană Wafa nu a mai transmis nicio ştire despre preşedinte. 

Abbas urma să plece din Statele Unite în Venezuela, într-o vizită oficială, a anunţat cabinetul său de la Ramallah, potrivit Agerpres.

Reuters observă că absenţa ştirilor Wafa despre Abbas timp de două zile este neobişnuită, în contextul unor angajamente oficiale programate.

Liderul palestinian, care a preluat conducerea în 2004, după moartea lui Yasser Arafat, a mai fost internat şi în 2016, în Cisiordania, fără un anunţ prealabil. Atunci, un medic a declarat că Abbas a fost supus unor teste ale activităţii cardiace şi că acestea au dat rezultate normale.