Preşedintele PSD, Liviu Dragnea: Sper ca Olguţa Vasilescu să rămână în libertate

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, după ce a ieşit de la audieri, de la DNA, că speră ca primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, "să rămână în libertate, aşa cum este firesc".

06 apr. 2016, 11:59
Preşedintele PSD, Liviu Dragnea: Sper ca Olguţa Vasilescu să rămână în libertate

Sper ca Olguţa Vasilescu să rămână în libertate, aşa cum este firesc. În ceea ce priveşte alegerile, vă pot spune cu certitudine că vom avea candidat la Primăria Craiova la aceste alegeri„, a declarat Liviu Dragnea.

Liderul PSD s-a prezentat, miercuri, la DNA, unde procurorii l-au informat că are calitatea de suspect în dosarul fostei sale soţii.

Tribunalul Bucureşti a decis, joia trecută, plasarea în arest la domiciliu a primarului Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, în dosarul în care este acuzată că şi-a folosit influenţa ca vicepreşedinte al PSD Dolj pentru a obţine sponsorizări de la oameni de afaceri pentru campania electorală din 2012 şi că a primit apoi mită în calitate de primar. Decizia instanţei nu este definitivă, fiind contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

Potrivit DNA, în cursul anului 2012, cu prilejul campaniei electorale pentru alegerea primarului municipiului Craiova, mai mulţi oameni de afaceri au fost determinaţi de candidatul Lia Olguţa Vasilescu, personal sau prin intermediul unor persoane din echipa de campanie, să facă diverse sponsorizări. În scopul obţinerii acestor foloase, ea s-a folosit de influenţa pe care o avea asupra oamenilor de afaceri, în calitatea sa de vicepreşedinte al organizaţiei judeţene a unui partid politic.

Astfel, Vasilescu ar fi primit ”donaţii” în valoare de 135.907 euro, constând în realizarea de materiale electorale, dar şi pentru organizarea unor spectacole în susţinerea campaniei.

Într-un context diferit, în cursul anului 2014, Lia Olguţa Vasilescu, aleasă primar al Craiovei, a pretins şi primit de la mai mulţi oameni de afaceri, pentru şi printr-o asociaţie non profit, cu titlu de mită, suma totală de 544.209 lei, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu, mai spune DNA.

Membru PSD din 2007, preşedinte al organizaţiei municipale PSD Craiova, precum şi vicepreşdinte al PSD la nivel naţional, Lia Olguţa Vasilescu anunţase încă de la sfărşitul anului trecut că va candida pentru un nou mandat, iar sondajele de opinie realizate atât de PSD, cât şi de către contracandidaţii săi o indicau câştigătoare.

CITEŞTE ŞI: Motivare: Olguţa Vasilescu le-a zis magistraţilor că DNA nu o acuză că ar fi primit bani, ci că şi-a construit o imagine