Presupusul „Bătrân de la Bucureşti”, MĂRTURII despre relaţia cu Bercea Mondial. Cum l-a cunoscut pe interlop

Dumitru Preda, cel care pare a fi martorul-cheie în scandalul Bercea Mondial - Mircea Băsescu, este un personaj văzut deseori alături de politicieni importanţi de la noi, precum Ion Iliescu, Emil Constantinescu şi Traian Băsescu. România TV a stat de vorbă cu Dumitru Preda, care a dezvăluit natura relaţiei dintre el şi interlopul Sandu Anghel.

RomaniaTV.net
28 iul. 2014, 20:51
Presupusul „Bătrân de la Bucureşti”, MĂRTURII despre relaţia cu Bercea Mondial. Cum l-a cunoscut pe interlop

România TV a aflat cine este „Bătrânul de la Bucureşti care apare în interceptările realizate de anchetatori în dosarul Bercea Mondial – Mircea Băsescu. Dumitru Preda este un personaj care a fost văzut de-a lungul timpului cu politicieni importanţi precum Ion Iliescu, Emil Constantinescu şi chiar Traian Băsescu. Presupusul „Bătrân de la Bucureşti” a vorbit în exclusivitate pentru România TV şi a povestit că l-a cunoscut pe Bercea Mondial în arest, dar a vrut să îl ajute doar cu un avocat.

„L-am cunoscut pe Bercea in august 2012, fiind coleg de celulă cu acest individ. M-a rugat pe mine dacă ştiu un avocat. I l-am recomandat pe Cristi Ene, cel care m-a apărat şi pe mine într-un proces. Am stat foarte putin, cam o săptămână cu el. Ne intalneam mai mult cand ieseam la aer. Imi zicea: băi cumetre”, a povestit bărbatul.

Misteriosul personaj „bătrânul” este menţionat şi în interceptările din dosarul Bercea – Băsescu, după cum reiese din stenograme:

STELA: Am vorbit cu ăla, ştii tu, bătrânul din Bucureşti.
ANGHEL SANDU: Cu omul nostru?
STELA: Da! Şi a spus să mai merg la el împreună cu fetele.
ANGHEL SANDU: Hai, du-te!
STELA: Eu plec mai pe seară acolo la el şi dimineaţa îl întâmpin la poartă când intră în curte.
ANGHEL SANDU: Să nu te duci fără cinci sute de mii la el. Şi îi laşi banii acolo, nu îi iei înapoi, îi spui că am spus eu să nu mai iei niciun ban înapoi.

Bărbatul apare însă şi în dosarul de şantaj deschis la plângerea lui Mircea Băsescu. El ar fi fost în port în momentul în care procurorii DNA le-au făcut flagrant celor din Clanul Bercea, în dosarul de şantaj. 4.00

IZAURA ANGHEL: Din port ne-au dus la DNA.
BERCEA MONDIAL: Aşa! Şi la DNA?
IZAURA ANGHEL: Şi acolo am făcut proces că nu vrem să dăm declaraţii fără avocat
BERCEA MONDIAL: Şi Bătrânul era acolo?
IZAURA ANGHEL: A fost în momentul în care ne-au luat din port! Noi am plecat şi el tot acolo a stat.

Dumitru Preda este acuzat de înşelăciune pentru că a furat o maşina şi s-a dat drept angajat al Serviciului Naţional de Protecţie şi Pază.