Preţuri RCA 2018: De ce au crescut tarifele de referinţă pentru asigurările obligatorii

Tarifele de referință pentru asigurarea RCA, așa cum au fost ele calculate, în premieră, de o firmă privată de consultanță, relevă o majorare de 10-11%, pe medie, față de vechile valori calculate anul trecut de către specialiștii ASF.

RomaniaTV.net
06 mart. 2018, 08:38
Preţuri RCA 2018: De ce au crescut tarifele de referinţă pentru asigurările obligatorii

Tariful de referinţă a fost gândit ca o valoare strict orientativă în funcţie de care clientul de RCA să îşi dea seama dacă oferta făcută de firma de asigurare este sub media pieţei sau deasupra ei.

La calculul tarifului de referinţă, Deloitte a utilizat datele furnizate chiar de firmele de asigurare privind vânzările, daunele, cheltuielile administrative şi alţi parametrii esenţiali, scrie Capital.ro

Dacă pentru un tânăr de sub 30 de ani care conduce un automobil cu capacitate cilindrică de 1,2 litri referinţă era de 838 de lei, iar acum ea ajunge la 921 de lei.

Preţul mediu pentru un şofer de 40 de ani la volanul unui autombil cu capacitate de 1,6 litri a crescut şi el de la 670 de lei la 712 lei.

Cea mai mare creştere este de observat la autocare şi autobuze (vehicule pentru transport persoane cu peste 40 de locuri) acolo unde tariful urcă de la puţin peste 5.600 de lei la 7.600 de lei, adică cu peste 30%.

Citeşte şi Cresc tarifele la RCA. Câţi bani vom scoate, în plus, din buzunar pentru asigurările obligatorii