Preţurile apartamentelor, în continuă creştere. Care este cel mai scump oraş din ţară

Prețurile apartamentelor au crescut cu 0,6%, de la 944 la 950 de euro pe metru pătrat util, în luna august, potrivit imobiliare.ro.
Marius Neagu
08 sept. 2015, 08:55
Preţurile apartamentelor, în continuă creştere. Care este cel mai scump oraş din ţară

Pretențiile proprietarilor se situează cu 4,7% peste nivelul de 907 euro pe metru pătrat consemnat în urmă cu 12 luni. Dacă Clujul a depășit Bucureștiul într-un top al celor mai scumpe orașe, Timișoara are cel mai mare ritm de creștere anual, de 11,4%.

Locuințele din Capitală s-au scumpit în august cu 0,8%, de la 1.077 la 1.086 de euro pe metru pătrat. După avansul de 2,9% din iulie, Bucureștiul a intrat în rândul celorlalte mari orașe cu diferențe pozitive de preț la 12 luni, ecartul față de perioada similară a anului precedent situându-se acum la 0,9%.

În ultimele 31 de zile, apartamentele vechi au cunoscut o scădere de preț de 0,5%, de la 1.031 la 1.026 de euro pe metru pătrat. Unitățile locative nou-construite, pe de altă parte, și-au continuat tendința ascendentă consemnată în luna precedentă, însă într-un ritm mult mai redus, de 0,8% (față de 5,8% în iulie), de la 1.125 la 1.134 de euro pe metru pătrat.

Brașov

În orașul de la poalele Tâmpei, prețurile s-au majorat în ultima lună cu 0,8%, de la 868 la 875 de euro pe metru pătrat; valoarea actuală este cu 7,4% mai mare decât cea atinsă în intervalul similar din 2014 (815 euro pe metru pătrat).

Apartamentele vechi s-au scumpit în august cu 1% (de la 862 la 871 de euro pe metru pătrat), în timp ce vânzătorii de locuințe noi și-au redus pretențiile cu 0,6% (de la 900 la 895 de euro pe metru pătrat).

Cluj-Napoca

În orașul de pe Someș, Indicele Imobiliare.ro a ajuns la 1.103 euro pe metru pătrat util la finele lui august, la o diferență de 2,7% față de luna trecută (când se situa la 1.074 de euro pe metru pătrat util) și, respectiv, de 11,1% față de nivelul din urmă cu 12 luni (993 de euro pe metru pătrat).

Apartamentele vechi s-au scumpit cu 2,7% în ultimele 31 de zile (de la 1.092 la 1.121 de euro pe metru pătrat), iar cele noi au cunoscut un avans de preț de 2,8% (de la 1.048 la 1.077 de euro pe metru pătrat).

Constanța

În opoziție cu tendința consemnată la nivel național, pretențiile vânzătorilor din orașul de la malul mării s-au diminuat cu 1,1% pe parcursul lui august, de la 905 la 895 de euro pe metru pătrat diferența față de perioada similară a anului precedent situându-se acum la 4,8%.

Apartamentele din blocurile vechi s-au ieftinit cu 0,7% luna trecută (de la 895 la 889 de euro pe metru pătrat), iar cele noi au cunoscut o scădere mai accentuată, de 2,2% (de la 930 la 910 euro pe metru pătrat util).

Timișoara

În orașul de pe Bega, prețul mediu solicitat de vânzătorii de apartamente se situează acum la 915 euro pe metru pătrat, cu 1,8% peste valoarea atinsă la finele lunii iulie (899 euro pe metru pătrat) și cu 11,4% peste cea din urmă cu 12 luni (821 de euro pe metru pătrat).

Apartamentele vechi s-au scumpit în august cu 1,7% (de la 894 la 909 euro pe metru pătrat), iar cele noi cu 2,8% (de la 918 la 944 de euro pe metru pătrat).

Iași

În capitala Moldovei, locuințele s-au ieftinit cu 3,4% pe parcursul lui august, de la 887 de euro pe metru pătrat util; valoarea actuală, de 857 de euro pe metru pătrat util, este cu 7,3% mai mare decât cea valabilă în urmă cu 12 luni (799 de euro pe metru pătrat).

Apartamentele vechi au cunoscut o creștere de preț cu 0,5% (de la 802 la 806 euro pe metru pătrat), în vreme ce unitățile locative nou-construite s-au ieftinit cu 4,9% în ultima lună, de la 954 la 907 euro pe metru pătrat.

Spynews
Acces Direct. Momente cumplite pentru familia Raisei, fetița de doi ani din Dolj. Va fi înmormântată mâine, de Ziua Copilului. Cine a lipsit de la priveghi
Bzi.ro
Cabral și-a găsit nevasta cu doi bărbați! „Deci, nu te mai suport!”
Fanatik.ro
Orașul din România unde se va deschide o nouă fabrică gigant. E 100% românească și se vor face angajări serioase. Se oferă salariu bun, bonusuri și transport gratuit
Capital.ro
Decizia care se aplică peste tot în România. Intră în vigoare de mâine, 1 iunie
Playtech.ro
Liviu Dragnea e DISTRUS! Irina Tănase i-a dat cea mai mare LOVITURĂ
DailyBusiness
Bani în plus la salariu pentru acești profesori! Iată cine sunt norocoșii
Adevarul
Românul care a înfruntat moartea, fugind din țară în anii '80: „M-am întors din SUA după 20 de ani, fără să stau pe gânduri” VIDEO
Spynews
Știrile Antena Stars. Frații Tate rămân sub control judiciar. Milionarii britanici nu au voie să părăsească țara
Spynews
Știrile Antena Stars. Ramona Olaru s-a săturat de iubiții cu bani, dar nu și bogați sufletește! Cum își testează pretendenții încă de la primele întâlniri: „Contează pentru mine...”
Evz.ro
Românii au talent, sezonul 14. Cine sunt cei 11 finaliști din marea finală
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Ilinca Vandici a făcut-o praf pe Bianca Drăgușanu! Războiul frumoaselor foste iubite de fotbaliști
wowbiz.ro
Imagini sfâșietoare de la priveghiul Biancăi! Momentul în care soțul ei izbucnește în plâns
Cancan.ro
Palatul Kensington, anunț de ultimă oră despre Kate Middleton. Scenariul de care se temeau cu toții
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
kanald.ro
Casa din „Singur Acasă” este scoasă la vânzare! Fanii sunt în lacrimi după ce au văzut cât costă și cum arată după ce a fost renovată complet
Capital.ro
Se pune LIMITĂ în România. Legea se va aplica obligatoriu în orice MAGAZIN
StirileBZI
A fost aprobat un nou Program Rabla. Ce buget este pregătit
Prosport.ro
FOTO. Milionarul Arpad Paszkany a transformat-o total pe „Cenușăreasa” Antonela Pătruț. Afaceristul i-a schimbat nu doar înfățișarea, ci și modul de viață
stirilekanald.ro
Raisa, ucisă de vărul ei! Băiatul a recunoscut ce i-a făcut! Detalii șocante
substantial.ro
Empatia: Cheia către o lume mai bună – Cum să îți înveți copilul să fie plin de compasiune
MediaFlux
O NOUĂ BOALĂ GRAVĂ amenință OMENIREA
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'