Previziuni înfricoşătoare: Un diplomat american prezice sfârşitul Uniunii Europene

Ted Malloch, posibil viitor ambasador al SUA în UE, prezice în presa germană destrămarea Uniunii Europene (UE), afirmând că ieșirea Marii Britanii nu este decât o primă etapă.

03 feb. 2017, 18:07
Previziuni înfricoşătoare: Un diplomat american prezice sfârşitul Uniunii Europene

‘Dacă vă uitați în Europa, puteți practic să puneți deja câte două litere la alegere în fața cuvântului ‘exit”, a estimat Malloch în săptămânalul Der Spiegel, potrivit unui fragment difuzat vineri din interviul său ce va fi publicat sâmbătă.

El a făcut astfel referire la cuvântul folosit în general pentru a desemna ieșirea Marii Britanii, ‘Brexit’, care poate fi transformat în ‘Grexit’ (ieșirea Greciei) sau, de exemplu, ‘Frexit’ (ieșirea Franței).

Malloch, care a mai ocupat în trecut posturi diplomatice pentru SUA, este posibil să devină ambasadorul SUA pe lângă UE, informează Agerpres.

Citeşte şi Banca Centrală Europeană: Beneficiile ieşirii din zona euro sunt un miraj

De asemenea, el a reafirmat în acest interviu că euro este, în opinia sa, ‘o experiență greșită’ și că dacă ar lucra într-o bancă de investiții ‘ar miza împotriva euro’.

Însă liderii socialiștilor, liberalilor și grupului PPE (dreapta) din Parlamentul European au îndemnat joi Uniunea Europeană să nu-l accepte pe Ted Malloch ca viitor ambasador la Bruxelles.