Previziuni sumbre. Oamenii de ştiinţă au stabilit CÂND şi CUM va "MURI" Soarele

Publicat: Marţi, 08 Mai 2018 15:43 // Actualizat: Marţi, 08 Mai 2018 15:43 // Sursa: romaniatv.net

Oamenii de știință au stabilit că Soarele își va încheia ciclul de viață peste zece miliarde de ani și va avea parte de o moarte dramatică. Dacă până acum nu se știa ce se va întâmpla ulterior, acum se știe.

Foto: a1.ro

Dacă până acum oamenii de știință aju avut păreri împărțite în ceea ce privește speranța de viață a Soarelui, natura morții astrului a fost mereu un subiect controversat, scrie a1.ro. Un studiu realizat recent de cercetătorii britanici arată, însă, că Soarele se va transforma într-o nebuloasă planetară - un glob uriaş şi strălucitor, format din gaze şi praf cosmic, scrie SkyNews.

Citeşte şi Aurora boreală a dat spectacol pe cerul Finlandei VIDEO

Nebuloasele planetare sunt unele dintre cele mai frumoase şi mai bizare structuri celeste observate de astronomi. Unele sunt suficient de strălucitoare pentru a putea fi văzute de la distanţe de milioane de ani-lumină. Dar, pentru a da nestere unei astfel de nebuloase, o stea trebuie să aibă o anumită masă. Or, pana recent, oamenii de ştiinţă au considerat că Soarele era prea "uşor" pentru acest proces. Acum, însă, oamenii de știință au arătat că Soarele are o masă suficient de mare pentru a-şi încheia viaţa într-un "stil glorios", sub forma unei nebuloase planetare ce va avea un grad ridicat de strălucire.

"Atunci când o stea moare, ea ejectează o masă mare de gaze şi praf - cunoscută sub numele de membrană - în spaţiu. Membrana poate să reprezinte jumătate din masa stelei. Acest fenomen dezveleşte nucleul stelei, care în acel moment din viaţa stelei începe să rămână fără carburant, stingându-se treptat şi, în cele din urmă, murind", a explicat Albert Zijlstra, profesor la Universitatea Manchester.

1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
disparitie soare moarte soare nebuloasă planetară Soare studiu soare
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
09 mai 02:27
Răspunde | Votează email 0 email
Neagu Mircea
Eu nu stiu cum v-a arata lumea in viitorii 10 miliarde de ani de zile ? V-or Exista din nou Dinozauri ?
1
EUR
4.6528
RON
11 Dec
noapte -1 °
zi 2 °
Ultimele joburi adaugate
24 H