Prezentatorul SkyNews care s-a uitat în bagajele victimelor zborului MH17 şi-a cerut scuze public

Colin Braizer, prezentatorul SkyNews care a devenit ţinta unui val de critici după ce, într-o transmisiune televizată directă a răscolit prin bagajele victimelor accidentului avionului MH17, prăbuşit joi în estul Ucrainei, îşi cere scuze pentru gestul său într-un editorial intitulat "Eroarea mea de judecată".

22 iul. 2014, 13:36
Prezentatorul SkyNews care s-a uitat în bagajele victimelor zborului MH17 şi-a cerut scuze public

„Zona accidentul aviatic MH17 este ca platoul de filmare a unui film de groaza. Exceptand faptul ca filmelor nu li se permite niciodata sa arate ceea ce am vazut noi in weekeend. Pe masura de scriu, pot sa simt mirosul mortii care iti intoarce stomacul pe dos si care se mai agata inca de mine. Am vazut corpuri arse inainte (…) insa nimic la aceasta scala”, scrie jurnalistul SkyNews.

VEZI ŞI Drama INIMAGINABILĂ a unei familii. A pierdut PATRU membri în DOUĂ tragedii Malaysia Airlines

Jurnalistul a explicat că şi-a pierdut controlul asupra emoţiilor şi cuvintelor, şocat fiind de carnagiul de la faţa locului.

Si astfel, in timpul acelei transmisiuni de la pranz, am stat deasupra unei gramezi cu obiecte, aratand catre bunurile imprastiate pe pamant. Cu coada ochiului am zarit un recipient roz pentru baut. Arata familiar. Fiica mea in varsta de 6 ani, Kitty, are unul exact la fel.

M-am aplecat si, ceea ce criticii mei de pe Twitter nu au putut auzi – din cauza calitatii sunetului in reluarile de pe internet – este ca mi-am pierdut cumpatul. Este un pacat cardinal in televiziune, cel putin in cartea mea de reguli, sa te podideasca plansul in timpul unei transmisiuni live. M-am luptat pentru auto-control, negandind prea clar in timp ce faceam asta.

Mi-am dat seama, prea tarziu, ca am depasit linia. Am gandit cu voce tare: , o scuza pe moment care a fost citata doar selectiv de catre cei hotarati sa vada in ceea ce am facut un exemplu puternic de rapacitate jurnalistica„, a scris Colin Braizer.

Postul de televiziune britanic SkyNews a fost criticat dur după ce au apărut mai multe imagini care îl arătau pe prezentatorul Colin Braizer în timp ce scotocea într-o valiză de la locul prăbuşirii cursei MH17.

Astazi, in timp ce prezenta de la locul accidentului zborului MH17, Colin Brazier a reflectat asupra tragediei umane a evenimentului si a aratat telespectatorilor continutul bagajului unei victime. Colin a recunoscut imediat ca acest gest a fost nepotrivit si a spus acest lucru in direct. Atat Colin, cat si SkyNews isi cer scuze pentru orice jignire cauzata„, a declarat un purtator de cuvant al SkyNews.

CITEŞTE ŞI TRAGEDIE Ucraina: Convorbirea telefonică ce îi incriminează pe rebeli, autentificată de experţi ai SUA VIDEO

Am mers pe acolo, am dat de parti ale corpurilor tot timpul, multe dintre ele carbonizate complet. Barbati, femei, copii, nu imi puteam da seama. Sunt muste. Este cald. Exista targi situate langa drum. Acestea nu au fost folosite pentru ca multe dintre cadavre au fost dezmembrate de forta impactului. Este cu adevarat macabru, oribil. Exista un grad de anarhie si faradelege„, a spus Colin Brazier.