Prima ninsoare din acest an. La Bâlea Lac, stratul de zăpadă măsoară la 31 de centimetri VIDEO

Prima zăpadă pe acest an a căzut joi în noaptea de vineri pe Valea Prahovei. Localnicii din Sinaia, Azuga sau Buşteni sunt nevoiţi să scoată hainele de iarnă. Şi în masivele Făgăraş a nins pe parcursul nopţii, iar la Bâlea Lac stratul de zăpadă depăşeşte 30 de centimetri.

RomaniaTV.net
21 sept. 2012, 07:58

La munte, pe Valea Prahovei, a nins toată noaptea de joi spre vineri, potrivit România TV. Fulgii de nea nu au căzut şi în staţiuni, ci numai la altitudini de 1800 de metri.

Conform meteorologilor de la staţia meteo de la Vârful Omu, situată la peste 2.000 de metri altitudine în Masivul Bucegi, în noaptea de joi spre vineri pe munte au fost precipitaţii sub formă de lapoviţă, care s-au transformat în ninsoare, în condiţiile în care temperaturile au scăzut până la minus patru grade Celsius.

La munte, la altitudini mari în Bucegi, a nins toată noaptea, astfel încât la peste 1.800 de metri s-a format un strat de zăpadă de 10 – 12 centimetri, iar acolo unde vântul a bătut cu putere s-au format troiene care ating jumătate de metru, mai spun meteorologii.

Vineri, în Masivul Bucegi continuă să ningă şi este ceaţă. Cei care ajung în zonă trebuie să ştie că telecabina din Buşteni nu funcţionează din cauza condiţiilor meteorologice.