PMB: Operatorii de salubritate trebuie să cureţe de urgenţă trotuarele, străzile laterale şi pistele pentru biciclişti UPDATE

Primarul General, Gabriela Firea, a solicitat joi în cadrul Comandamentului de Iarnă, să se intervină, în regim de urgenţă, pentru curăţarea trotuarelor din Capitală şi pentru degajarea tuturor străzilor laterale. În acest sens, Gabriela Firea le-a cerut firmelor de salubrizare să-şi asume un termen până la care trotuarele vor fi practicabile. 178 de utilaje şi 1.215 de operatori manuali acţionează în acest moment pentru îndepărtarea zăpezii de pe arterele Capitalei. În Bucureşti se circulă normal, în condiţii de iarnă, informează Primăria Capitalei

09 feb. 2017, 08:08
PMB: Operatorii de salubritate trebuie să cureţe de urgenţă trotuarele, străzile laterale şi pistele pentru biciclişti UPDATE

UPDATE

La sedinta, alaturi de Primarul General au fost prezenti si primarii Sectoarelor 1, 2, 4 si 5 din Capitala.

„Se circula bine, in conditii de iarna, carosabilul este la negru, nu sunt intersectii blocate. Fata de ziua de ieri, se observa o reactie mult mai dinamica a operatorilor de salubritate din sectoare. In schimb, v-am rugat sa va dimensionati corect operatorii manuali pentru a putea interveni simultan, atat pe trotuare cat si pe stradutele laterale, lucru care nu s-a intamplat. Vreau sa stabiliti clar care este planul pentru ziua de astazi, vreau sa vi-l asumati fiecare in parte si va anunt ca voi verifica daca operatorii manuali pe care ii declarati aici, la comandament, se afla si in teren. In acest moment avem circa 50% trotuare degajate in Capitala. Va rog sa va asumati un procent de degajare a trotuarelor pentru ziua de astazi”, a declarat primarul general, Gabriela Firea. 

Gabriela Firea a aratat ca cetatenii au formulat in continuare sesizari, mare parte dintre ele referindu-se la trotuarele impracticabile:

„Am in fata toate sesizarile primite din partea bucurestenilor care, intr-adevar, recunosc faptul ca pe marile bulevarde se circula bine; dar orasul nu este doar pentru masini, orasul este, in primul rand, pentru oameni, iar noi trebuie sa respectam acest lucru. Adresez inca o data solicitarea catre comapaniile care au contracte cu primariile de sector sa ia foarte in serios aceasta responsabilitate si sa degajeze in regim de urgenta trotuarele. Va rog, de asemenea, sa notati toate sesizarile bucurestenilor, cele pe care le primim direct, dar si pe cele care sunt primite la dispeceratul nostru si la Departamentul de Relatii cu Publicul”.

In cadrul sedintei, s-a discutat si despre interventia operatorilor pentru curatarea pistelor de biciclisti din Capitala.

„Vreau sa aveti foarte mare grija in ceea ce priveste pistele de biciclisti. Sunt cetateni care doresc sa circule si cu bicicleta, chiar si pe o vreme rea. Noi avem datoria sa curatam aceste piste. Am vazut ca pe Calea Victoriei se intervine in acest moment, dar sunt si in alte cartiere piste de biciclisti care trebuie sa fie eliberate de zapada si de gheata pentru a fi practicabile pentru cei care doresc sa le foloseasca”, a subliniat Gabriela Firea.

Avand in vedere solicitarile Primarului General, operatorii de salubritate s-au angajat sa solutioneze sesizarile venite din partea cetatenilor in cel mai scurt timp, o parte dintre acestea fiind deja in lucru. Mai mult, acestia au anuntat ca pana in aceasta seara vor finaliza aproximativ 75-80 % din trotuarele asumate, restul urmand sa fie terminate in cursul noptii.


Se actioneaza cu material antiderapant, atat pe arterele principale, cat si pe cele secundare, dupa cum urmeaza:

Sector 1 – Romprest – 30 utilaje si 300 operatori actiune materiale antiderapante pe strazile secundare, carat zapada;

Sector 2 – Supercom – 20 utilaje si 34 operatori acţiune material antiderapant pe străzi secundare, carat zapada;

Sector 3 – Rosal – 162 operatori, 8 utilaje acţiune material aniterapant pe străzi principale si 35 utilaje acţiune material aniterapant pe străzi secundare, carat zapada.

Sector 4 – Rebu – 241 de operatori, 20 utilaje acţiune material antiderapant pe străzi secundare, carat zapada

Sector 5 – Romprest – 130 operatori si 37 utilaje acţiune material antiderapant pe străzi principale, carat zapada;

Sector 6 –Urban – 211 operatori si 28 utilaje acţiune material antiderapant pe străzi principale, concomitent cu strazile secundare.

Gabriela Firea, la comandamentul de iarnă : Deszăpezirea s-a făcut de mântuială 

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a criticat, miercuri, modul în care companiile de salubritate au făcut deszăpezirea în Bucureşti, arătând că, deşi nu a nins foarte puternic, pe multe străzi secundare utilajele nu au intervenit şi nu au împrăştiat material antiderapant. Detalii, aici. 

Potrivit dispozitiilor primarului general, Gabriela Firea, operatorii de salubritate responsabili cu punerea în aplicare a Programului de deszăpezire şi combatere polei au intervenit cu precădere, pe tot parcursul noptii, pe pante, rampe, poduri, pasaje rutiere, inclusiv pe căile de acces ale instituțiilor de interes public și social, dupa cum urmeaza:

Sector 1 – Romprest – 140 operatori si 72 utilaje

Sector 2 – Supercom – 52 operatori si 93 utilaje

Sector 3 – Rosal – 45 operatori, 84 utilaje

Sector 4 – Rebu – 80 de operatori, 84 utilaje

Sector 5 – Romprest – 43 operatori si 37 utilaje

Sector 6 –Urban – 77 operatori si 75 utilaje. 

Primarul general a convocat un nou comandament de iarna in aceasta dimineata, la ora 10:30, la sediul Primariei Municipiului Bucuresti.