Primăria Capitalei: Lucrările de amenajare a şoselei Prelungirea Ghencea se apropie de final

Lucrările de amenajare a șoselei Prelungirea Ghencea sunt aproape de final, fiind efectuate reparații la carosabil pe o suprafață de peste 12.000 de metri pătrați, între intersecția cu strada Brașov și limita administrativă cu județul Ilfov, informează un comunicat al Primăriei Municipiului București transmis, sâmbătă.

10 iun. 2017, 15:38
Primăria Capitalei: Lucrările de amenajare a şoselei Prelungirea Ghencea se apropie de final

De asemenea, au fost executate lucrări de reparații și amenajare a trotuarelor pe o lungime de aproximativ 2,4 kilometri, de la intersecția Prelungirea Ghencea cu strada Oltului până la intersecția cu strada Magnoliei, și au fost executate și trei alveole pentru stațiile RATB, suplimentar față de cele cinci construite anul trecut, indică sursa citată.

Potrivit PMB, „au mai rămas de executat lucrări de amenajare a trotuarelor pe o lungime de aproximativ 500 de metri în zona serelor, cu termen de finalizare până la data de 15.06.2017, în funcție de condițiile meteo. Trotuarele au fost realizate cât mai departe de carosabil, pentru a permite scurgerea apei pluviale, aceasta măsură fiind luată până la executarea canalizării pluviale, o lucrare amplă de investiții, ce se va realiza odată cu supralărgirea Prelungirii Ghencea”.

„Lățimea trotuarelor construite este în cea mai mare parte de 1,5 metri, cu excepția zonelor unde aceasta a fost redusă, pentru a nu afecta proprietățile private, conform planurilor cadastrale”, informează sursa citată.

Pentru siguranța pietonilor, în zonă vor fi montate indicatoare rutiere cu semnificația „Oprirea Interzisă”, întrucât s-a constatat că sunt foarte multe autoturisme parcate în porțiunea cuprinsă între trotuare și carosabil, informează PMB.

Administrația Străzilor va supune spre aprobarea Comisiei Tehnice de Circulație din cadrul PMB înființarea de noi treceri de pietoni, urmând ca acestea să fie amenajate în zilele imediat următoare obținerii avizului.

Primăria Capitalei a alocat, din bugetul pe 2017, suma de cinci milioane de lei pentru obiectivul de investiții „Penetrație Prelungirea Ghencea — Domnești”. Suma va fi folosită pentru întocmirea unui nou studiu de fezabilitate și a unui Plan Urbanistic Zonal, care să corespundă situației actuale din teren, având în vedere că zona s-a dezvoltat foarte mult în ultimii ani. Acest proiect va fi inclus în Planul de Mobilitate Urbana Durabilă București-Ilfov 2016-2030.

În paralel cu proiectul municipalității, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) va realiza un pasaj suprateran peste centura Capitalei și calea ferată care include un giratoriu suspendat. Acesta ar trebui să fluidizeze circulația rutieră în zona intersecției dintre ieșirea din București spre Domnești, dinspre Prelungirea Ghencea, și centură, unde, în prezent, se creează frecvent ambuteiaje, se mai arată în comunicat.

Citeşte şi Primăria Capitalei vrea să construiască în nouă luni a policlinică a Spitalului Victor Babeş. Investiţia ar fi de 1,6 milioane de euro