Primăria Capitalei montează limitatoare de viteză şi parapeţi pe Splaiul Dâmboviţei

Primarul general interimar al Capitalei, Răzvan Sava, a declarat luni că s-a discutat cu Poliția să se monteze limitatoare de viteză și parapeți de beton pe malurile Dâmboviței în zona Dudești - Vitan.

29 feb. 2016, 15:32
Primăria Capitalei montează limitatoare de viteză şi parapeţi pe Splaiul Dâmboviţei

Condoleanțe familiilor victimelor care au murit în tragicele evenimente de vineri și sâmbătă. S-a discutat și cu Poliția națională pentru montarea unor limitatoare de viteză, a unor indicatoare și a unor parapeți de beton pe marginea râului Dâmbovița„, a spus Sava, la ședința CGMB.

Potrivit primarului general interimar, este vorba despre zona dintre Popești-Leordeni și București. El a precizat că a fost montat gard pe marginea râului Dâmbovița, dar acesta a fost furat. Sava a arătat că pe porțiunea de până la limita județului Ilfov răspunderea aparține Administrației Străzilor.

CITEŞTE ŞI Primarul Robert Negoiţă vrea să pună parapeţi de protecţie pe zona din Splaiul Dâmboviţei, în zona sectorului 3

Conform unui comunicat al Primăriei Capitalei, Sava a solicitat luni conducerii Administrației Străzilor să ia măsuri de urgență pentru securizarea malurilor Dâmboviței.

În acest sens, s-a solicitat Comisiei Tehnice de Circulație avizarea montării unor limitatoare de viteză (din 800 m în 800 m) și a semnalizării rutiere de atenționare pe porțiunea de drum cuprinsă între Pod Vitan și limita administrativă a Municipiului București, sens Glina.

Pe celălalt sens de circulație dinspre Glina spre Pod Vitan se vor monta același tip de limitatoare și indicatoare rutiere de limitare a vitezei, la care se adaugă, în curbă, panouri „Curbă deosebit de periculoasă”.

De asemenea, Administrația Străzilor va amplasa în aceeași zonă și parapeți de protecție din beton.

După aprobarea luni în Consiliul General al Municipiului București a bugetului, în care este prevăzută suma de 3.750.000 lei, parapeții de protecție din beton vor fi montați în regim de urgență, pe o porțiune de 6.800 m liniari, pe sensul de mers spre podul Vitan și 1.600 m liniari pe sensul de mers spre centura Capitalei, se mai arată în comunicat.

Două persoane au murit și alte două au fost grav rănite, la sfârșitul săptămânii trecute, în două accidente care s-au produs în zona Vitan, mașinile cu care acestea circulau căzând în râul Dâmbovița.