Primăria Capitalei vrea să construiască în nouă luni a policlinică a Spitalului Victor Babeş. Investiţia ar fi de 1,6 milioane de euro

Primăria Capitalei vrea să construiască, în nouă luni, o policlinică la Spitalul Clinic de Boli Infectioase şi Tropicale "Victor Babeş", costurile lucrărilor fiind de 1,6 milioane de euro, din bugetul municipalităţii, potrivit unu proiect de hotărâre adăugat suplimentar pe ordinea de zi şi aprobat, joi, în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB). Potrivit proiectului, policlinica ar urma să aibă 16 cabinete de consultaţii.

08 iun. 2017, 15:10
Primăria Capitalei vrea să construiască în nouă luni a policlinică a Spitalului Victor Babeş. Investiţia ar fi de 1,6 milioane de euro

Proiectul de hotărâre – introdus suplimentar pe ordinea de zi a şedinţei CGMB – a fost aprobat cu 42 de voturi „pentru”, trei „împotrivă” şi trei abţineri.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, la începutul şedinţei, că este necesară construirea unui ambulatoriu pentru că Spitalul „Victor Babeş” este foarte aglomerat.
„Prin acest proiect ne dorim construirea unei policlinici a Spitalului Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale Dr. Victor Babeş, care să aibă în principal spaţii de tratament de scurtă durată şi cabinete de consultaţie. Durata de execuţie a lucrărilor este prevăzută să fie nouă luni şi ne propunem ca după începerea lucrărilor să avem în mai puţin de un an un ambulatoriu nou la Spitalul Babeş”, a susţinut Firea.

Potrivit proiectului de hotărâre privind „aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenţi studiului de fezabilitate pentru obiectivul de investiţii Construire Ambulatoriu Spital de Boli Infecţioase şi tropicale Victor Babeş”, policlinica ar urma să aibă 16 cabinete de consultaţii, trei saloane pentru spitalizare de zi, dintre care unul pentru copii şi două săli de aşteptare.

Valoarea totală a investiţiei este de aproximativ 1,6 milioane euro, iar sursa de finanţare este bugetul Consiliului General al Municipiului Bucureşti, prin ASSMB.

Citeşte şi Primăria Capitalei va înfiinţa o firmă care se va ocupa de administrarea cimitirelor