Verificări absurde în trafic. Poliţiştii urmăresc cât fum scoate fiecare maşină. Ce spun reprezentanţii RAR

Cascadorii rasului cu Palatul Roznovanu si Politia Locala. La indemnul sefilor din primarie, agentii s-au apucat de notat datele de identificare a masinilor poluante din Iasi. In cateva luni au strans 210 numere de inmatriculare. 

10 oct. 2018, 08:11
Verificări absurde în trafic. Poliţiştii urmăresc cât fum scoate fiecare maşină. Ce spun reprezentanţii RAR

In luna mai, primarul Mihai Chirica a luat o decizie care ar fi trebuit sa contribuie la reducerea poluarii din municipiul Iasi. Edilul a ordonat politistilor locali din subordine sa pandeasca masinile care circula pe strazile orasului.

Citeşte şi TAXA AUTO 2019: Ministrul de Finanţe a făcut anunţul aşteptat de milioane de români

Mai precis, pe langa sarcinile de zi cu zi, un politist local trebuia sa noteze intr-un carnetel numarul de inmatriculare si marca masinilor ce scoteau fum negru si dens, semn ca pe strazi se afla un poluator. Masura edililor nu a servit nimanui, ba mai mult, a starnit zambete.

Dedicati meseriei, politistii locali s-au intrecut in a identifica masinile poluante. La un moment dat, agentii nu stiau ce sa mai noteze, mai ales cand observau ca fumul nu era negru, ci albastru.

Conform surselor, unii politisti au dat dovada de exces de zel si au trecut mult mai multe date, chiar si numarul pasagerilor prezenti in autovehicul. Mai complicat a fost pentru politistii care dirijau circulatia. S-au trezit ca trebuie sa fluiere si sa noteze datele autoturismului in acelasi timp.

Reprezentantii RAR consideră initiativa municipalitatii mai mult decat aberanta. „Nu putem face verificari la aceste masini. Am primit aceasta adresa de la Primarie si s-a formulat un raspuns de la Bucuresti. Nu putem sa obligam soferii sa vina la noi. Nu exista baza legala pentru asa ceva. Ce sa facem, sa fugim dupa masini? Noi putem pune la dispozitie laboratorul nostru mobil. Clar, nu putem verifica o masina pentru ca a vazut cineva pe strada ca fumul este negru”, au precizat reprezentantii RAR.

Continuarea articolului pe bzi.ro.