Primăria Sectorului 4 s-a constituit parte civilă în dosarul Colectiv şi cere daune de 100 de milioane de euro

Primăria Sectorului 4 s-a constituit parte civilă în dosarul Colectiv. În această calitate, Primăria îi cere lui Cristian Popescu Piedone daune de 100 de milioane de euro, invocând că i-ar fi fost grav afectată imaginea.

14 apr. 2016, 15:45
Primăria Sectorului 4 s-a constituit parte civilă în dosarul Colectiv şi cere daune de 100 de milioane de euro

Primaria Sectorului 4 a depus la DNA o solicitare prin care ii cere daune fostului edil Cristian Popescu Piedone, potrivit hotnews.ro. Piedone este cercetat de DNA pentru infractiunile de abuz in serviciu si fals intelectual.

În data de 7 noiembrie 2015, Piedone şi două angajate ale primăriei au fost arestaţi, de Tribunalul Bucureşti, şi puşi în libertate patru zile mai târziu, de Curtea de Apel Bucureşti. Procurorii DNA i-au pus sub urmărire pe Cristian Popescu Piedone, Aurelia Iofciu şi Luminiţa Larisa Ganea, funcţionare în Primăria Sectorului 4, pentru emiterea autorizaţiei pentru Clubul Colectiv fără avizul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) privind securitatea la incendiu.
 
În acelaşi dosar, anchetatorii au extins urmărirea penală faţă de Piedone, pentru noi fapte de abuz în serviciu şi fals intelectual, respectiv pentru că a mai autorizat o firmă cu încălcarea legilor privind apărarea împotriva incendiilor.
 
În 8 ianuarie, Piedone a fost scos de sub control judiciar pe cauţiune, în urma unei decizii definitive a Tribunalului Bucureşti.
 
Cercetările în cazul Colectiv se fac în cadrul a trei dosare. Primul dosar deschis, instrumentat de PICCJ, a fost cel de ucidere din culpă în care sunt urmăriţi patronii clubului Colectiv, Alin Anstasescu, George Mincu şi Paul Gancea, administratorii firmei care a furnizat artificiile pentru concert, fraţii Daniela şi Cristian Niţă, şi unul dintre pirotehniştii care le-au montat, Viorel Zaharia.

Ulterior, DNA a început urmărirea penală a fostului primar al sectorului 4 Cristian Popescu Piedone şi a două angajate din primărie, Luminiţa Ganea şi Aurelia Iofciu, pentru abuz în serviciu, după ce au autorizat clubul Colectiv în absenţa avizului de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov privind siguranţa la incendiu.

În plus, la Secţia militară a DNA a fost deschis un alt dosar, pe numele căpitanilor Antonina Radu şi George Matei de la ISU Bucureşti-Ilfov, tot pentru abuz în serviciu, aceştia fiind acuzaţi că au făcut verificări în clubul Colectiv fără a lua măsurile legale în privinţa respectării normelor de prevenirea şi stingerea incendiilor (PSI). Matei şi Radu au fost trimişi în judecată în 4 decembrie.

Cristian Popescu Piedone si-a depus miercuri, ca independent, candidatura pentru un nou mandat de primar al Sectorului 4. Acesta a adus dosarele cu listele de semnaturi la Circumscriptia electorala Sectorul 4, urmand ca acestea sa fie verificate si sa se dea o dispozitie pentru acceptarea candidaturii.

Asociatia „Colectiv pentru viitor” a contestat candidatura acestuia la primaria sectorului 4, invocand tocmai aceasta solicitare avansata de primarul interimar al Sectorului 4 catre autoritati.