Primăria Sectorului 6, obligată să returneze opt milioane de lei pentru parcul Drumul Taberei

Primarul Sectorului 6 din Bucureşti, Gabriel Mutu, a declarat într-un interviu că instituţia pe care o conduce este obligată să returneze Ministerului Dezvoltării opt milioane de lei, bani primiţi pentru amenajarea parcului Drumul Taberei, reinaugurat anul trecut.

05 sept. 2016, 13:48
Primăria Sectorului 6, obligată să returneze opt milioane de lei pentru parcul Drumul Taberei

La Parcul Drumul Taberei, problema este mult mai complexă, în sensul că, în opinia mea proiectul a fost greşit de la bun început. Soluţiile tehnice pe care acei proiectanţi, arhitecţi le-au prezentat şi au şi devenit obligatorii au fost greşite. În acest moment, noi suntem puşi în situaţia în care, pentru a rezolva aceste probleme, fie trebuie să dăm bani înapoi, fie trebuie să cheltuim bani în plus. (…) Am avut o corecţie negativă pe care am fost obligaţi să o plătim şi se plăteşte. Sunt în jur de opt milioane de lei pe care îi plătim către Ministerul Dezvoltării pentru parcul Drumul Taberei„, a declarat, pentru MEDIAFAX, Gabriel Mutu.

Mai exact, este vorba despre aleile din parc, care au fost prevăzute cu pietriş mărgăritar stabilizat cu răşină, materialul fiind unul care nu va rezista, necesitând intervenţii anuale, susţine edilul. Pentru a evita aceste cheltuieli, primăria a decis să înlocuiască acel material cu asfalt obişnuit sau dale de piatră, soluţia tehnică urmând să fie decisă în perioada următoare. Schimbarea proiectului tehnic iniţial presupune însă returnarea banilor primiţi pentru realizarea acestor alei, în total aproximativ opt milioane de lei, veniţi din fonduri europene.

Edilul Sectorului 6 a precizat că specialiştii din cadrul Primăriei Sectorului 6 vor analiza care este cea mai bună variantă pentru a înlocui actualul pietriş de pe aleile din parcul Drumul Taberei. În momentul în care se va demara această acţiune, parcul va fi închis în zonele unde se va lucra.

Parcul Drumul Taberei a intrat în anul 2013 într-un amplu proces de modernizare. Primăria Sectorului 6 a investit 74 de milioane de lei din fonduri europene şi un milion de lei din bugetul propriu pentru construcţia a şapte kilometri de sisteme de irigaţii cu senzori, montarea a 13 camere video cu infraroşu şi recunoaştere facială, construcţia unei pasarele suspendate care oferă o panoramă asupra întregului parc, amplasarea a trei spaţii de joacă pentru copii. Din suma alocată, au fost amenajate o pistă circulară de role şi biciclete de 1,6 kilometri, două pavilioane de recreere, aleile care fac legătura între toate zonele parcului, sistemul de iluminat ambiental, fiind refăcută şi fântâna din mijlocul lacului.

Citeşte şi În ce ordine vor fi REABILITATE TERMIC blocurile din Sectorul 6. CONDIŢIILE impuse de primarul Gabriel Mutu