În ce ordine vor fi REABILITATE TERMIC blocurile din Sectorul 6. CONDIŢIILE impuse de primarul Gabriel Mutu

Publicat: Joi, 04 August 2016 10:53 // Actualizat: Joi, 04 August 2016 10:53 // Sursa: romaniatv.net

Ordinea în care se reabilitează termic blocurile de locuinţe din Bucureşti a fost întotdeauna motiv de dispută între locatari şi autorităţi, cei dintâi acuzând că, de multe ori, lista finală a suferit modificări în urma "anumitor" intervenţii mai ales în consiliile locale care aprobă astfel de documente. Având în vedere faptul că, cel puţin la nivelul Sectorului 6 nu au mai fost executate lucrări de reabilitare termică de foarte mult timp, noul primar Gabriel Mutu a decis să schimbe criteriile în funcţie de care vor fi anvelopate imobilele, în perioada următoare. 

Potrivit unei noi Hotărâri de Consiliu Local Sector 6, adoptată la propunerea primarului Gabriel Mutu, administraţia locală va lua în considerare noi criterii după care va fi întocmită lista finală a blocurilor ce vor fi reabilitate termic în sector. 

Astfel, conform noilor condiţii, blocurile din Sectorul 6 vor fi anvelopate în funcţie de vechimea imobilelor şi de mărimea lor, prioritate având cele care au multe apartamente. 

"Se aprobă criteriile de selecţie în vederea stabilirii ordinii de prioritate a imobilelor pentru implementarea Programului local multianual de reabilitare termică, după cum urmează:

a) Nivelul de performanţă energetică, începând cu blocurile de locuinţe cele mai ineficiente din punct de vedere energetic – conform prevederilor art. 22 alin. (2) din O.U.G. nr. 18/2009 modificată şi completată de O.U.G. nr. 63/2012;
b) Numărul de apartamente, începând cu blocurile de locuinţe cu cel mai mare număr de apartamente - conform prevederilor art. 22 alin. (2) din O.U.G. nr. 18/2009 modificată şi completată de O.U.G. nr. 63/2012;
c) Anul construirii, începând cu blocurile de locuinţe cu vechimea cea mai mare - conform prevederilor art. 22 alin. (2) din O.U.G. nr. 18/2009 modificată şi completată de O.U.G. nr. 63/2012;
d) Sistemul constructiv al anvelopei clădirii, în următoarea ordine:

1. Panouri prefabricate din beton

2. Clădiri mixte construite din beton şi cărămidă

3. Zidărie din carămidă", se menţionează în proiectul de Hotărâre de Consiliu Local Sector 6. 

Primăria Sectorului 6 dispune, în prezent, de o listă a blocurilor înscrise în programul de reabilitare termică, în funcţie de ordinea în care asociţiile de proprietari au cerut să le fie anvelopate imobilele. 

LISTA ESTE DISPONIBILĂ AICI. 

Blocurile care trebuie consolidate NU vor fi reabilitate termic

Conform sursei citate, pe lângă criteriile de performanţă energetică, dimensiunile blocului şi vechimea acestuia, ordinea în care vor fi reabilitate termic blocurile va ţine cont şi de data la care a fost făcută cererea de către asociaţiile de proprietari. 

"Pot fi incluse în programul local multianual de reabilitare termică imobilele care îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii generale:
a) Toate asociaţiile de proprietari din imobilul care se doreşte a fi inclus în program au depus solicitarea de înscriere însoţită de documentaţia aferentă;
b) Toate asociaţiile de proprietari din imobilul care se doreşte a fi inclus în program au semnat convenţia privind cofinanţarea lucrărilor;
c) Imobilul care se doreşte a fi inclus în program nu necesită consolidare", se specifică în raportul de specialitate elaborat de administraţia Mutu. 

În Sectorul 6, au fost reabilitate termic 249 de blocuri până în prezent, adică aproape 15% din totalul blocurilor existente. Valoarea totală a lucrărilor a fost de 632 milioane lei. Suma a fost acoperită integral de la bugetul local. LISTA completă a blocurilor care au fost reabilitate termic în Sectorul 6 poate fi descărcată de aici şi aici. 

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
19 oct 12:41
Răspunde | Votează email 0 email
MUSUROI ELENA
De ce nu au fost anuntate Asociatiile de proprietari din anul 2014 ca s-a modificat legea reabilitarii blocurilor??Dosarele depuse nu mai sunt bune??Am aflat pe data de 11.10.2016 de noua actiunesi mi se pare batjocura ,ca termenul depunerii dosarului sa fie 20.10.2016.Se vor gasi greseli la depunerea ds.apoi pleci cu el in brate ca prostul asa cum ai venit.De ce trebuie sa aiba prioritate blocurile cu mai multe apartamente? Cele cu 67 ap.ce au?? Bafta multa in toate alegerile si sa fie cat mai dese ca sa fim mereu mintiti ca pana acum.Nimeni nu mai crede in nimic. Facem niste dosare de reabilitare ca sa fie stufoasa arhiva in acest mandat.
04 aug 16:14
Răspunde | Votează email 2 email
ariana
Daaa, s-au imbracat 300 de blocuri si pt celelalte cateva mii s-au mancat banii de 10 ori.Ne-am saturat de promisiuni. Sectorul sase e cel mai amarat sector. A fost condus numai de hoti (celebri) si pentru populatie nu s-a facut nimic si nici nu se va face. Daca sunteti asa dragut Dle Primar , de ce nu trimiteti echipele sa se apuce deja de treaba, acum cu soarele pe cer si nu cand incep ploile si ninsorile.Asta e dovada clara ca e numai gargara.
04 aug 16:04
Răspunde | Votează email 1 email
ella
De ce e atata discriminare cu strada George Mihail Zamfirescu????Se reabiliteaza nr 46 bl22A si la numarul 48 BL 22 care e lipit de el(acelasi corp, aceeasi cladire)nu. Dar noi ce cusur avem?Nu am "cotizat" destul?cui si unde trebuie sa dam spaga ca dam , numai sa ni se reabiliteze si noua blocul, nu pentru unii muma si pentru altii ciuma. Blocurile celelalte au peretii mai ondulati> Noua de ce nu ni se imbraca blocul Domnule Primar??!!
1
EUR
4.8254
RON
01 Apr
noapte 0 °
zi 7 °
Ultimele joburi adaugate
24 H