Primarul Timişoarei: Taxele şi impozitele locale pentru 2018 rămân nemodificate

Publicat: Vineri, 22 Decembrie 2017 15:18 // Actualizat: Vineri, 22 Decembrie 2017 15:22 // Sursa: romaniatv.net

Veniturile la bugetul local al Timişoarei vor scădea în 2018 cu 33 de milioane de euro, ca urmare a reducerii cotei de impozitare a bugetului pe venit, spune primarul liberal Nicolae Robu. El susţine că va păstra totuşi taxele şi impozitele locale la acelasi nivel cu valorile din 2017, iar deficitul va fi acoperit cu un credit bancar.

Foto: agerpres.ro

Primarul Timişoarei Nicolae Robu spune că ceea ce a contestat în noul cod fiscal este neridicarea cotei părţi din impozitul pe venit care revine bugetului local.

"Ce am contestat şi contest este neridicarea cotei părţi din impozitul pe venit ce revine bugetului local, de la 41.75%, cât este actualmente, la 66.8%, cât ar trebui să devină, pentru ca bugetele locale să nu scadă datorită scăderii impozitului pe venit. Neridicarea conduce, în lipsa altor măsuri compensatorii, în cazul municipiului Timişoara, la scăderea veniturilor la bugetul local, cu nu mai puţin de 33 milioane euro pe an! Scădere pur şi simplu insurmontabilă! Într-o atare situaţie, la disperare, evident că orice primar se gândeşte la ce poate face el, prin decizii locale, pentru compensarea scăderii şi anume, la creşterea taxelor şi impozitelor locale!", spune Robu într-un mesaj postat vineri pe Facebook.

Primarul Timişoarei mai spune că a cumpănit mult asupra problemei şi a decis să îşi asume păstrarea taxelor şi impozitelor la nivelul anului 2017.

"Ei bine, cumpănind mult asupra problemei, am decis să asum păstrarea tuturor taxelor şi impozitelor locale pentru 2018 exact la valorile din 2017. Şi să continui, bineînţeles, să pun presiune pe Guvernul hrăpăreţ PSD-isto ALDE-ist să ne dea banii înapoi – banii noştri. Deci, stimaţi timişoreni persoane fizice şi stimaţi gestionari de afaceri pe raza municipiului Timişoara, în 2018 veţi plăti la bugetul local tot atât cât aţi plătit şi în 2017 -adică: foarte puţin!", a mai scris edilul.

Citeşte şi Taxele locale se majorează cu 20%

Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.6669
RON
19 Oct
noapte 12 °
zi 18 °
Ultimele joburi adaugate
24 H