Primele imagini oficiale cu DUSTER 2017. Noutăţi IMPORTANTE la exterior pentru cel mai vândut model Dacia FOTO

Dacia Duster 2017 prezintă o serie de modificări estetice, însă minore. Interiorul a fost revizuit, iar clienții se vor bucura și de ceva mai mult spațiu interior. Producția SUV-ului va începe la finalul anului.

30 aug. 2017, 07:51

Dacia Duster este cel mai vândut model din gamă, de la momentul lansării vânzându-se peste un milion de unități. A fost arătată în premieră cu un an înainte, cu ocazia Salonului Auto de la Geneva.

DACIA a dat LOVITURA. Este pe locul 1 într-un TOP MONDIAL

Între timp, SUV-ul a primit un facelift în 2013, iar acum Dacia se pregătește de lansarea noului model, ce va fi prezentat în premieră mondială pe 12 septembrie cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt.

DACIA pregăteşte cea mai ieftină maşina electrică. CÂT COSTĂ

Dacia a prezentat primele imagini oficiale doar cu exteriorul lui Duster, inclusiv cu noua nuanță de caroserie, Orange Atacama. Despre interior am aflat doar că oferă un confort sporit, beneficiind de un interior complet nou, iar materialele folosite sunt de o calitate superioară.

Din imaginile făcute publice de Renault se observă păstrarea calandrului specific, încadrat de blocuri optice ample care accentuează lăţimea percepută a vehiculului. Nici lămpile din faţă nu sunt mult diferite de cele anterioare, „semnătura” luminoasă integrând un ansamblu LED repartizat în trei segmente. Capota, în relief, degajă o puternică impresie de robusteţe. Scutul amplasat în partea inferioară a barei frontale are atât un rol practic, de protecţie, cât şi estetic, subliniind imaginea de off-roader veritabil. La fel şi flancurile pronunţate.

Este important de menţionat că parbrizul este poziţionat cu 100 mm mai spre faţă şi este mai înclinat în comparaţie cu cel al modelului actual, fapt care sporeşte senzaţia de spaţiu disponibil la interior asigurând şi o aerodinamică superioară ceea ce ar putea duce la o reducere a consumului.

În părţile laterale se observă clar noile ornamente de culoare neagră dispuse în partea din spate a aripilor, spaţiu care găzduieşte şi lămpile pentru semnalizare.

Bosajele generoase din partea superioară a aripilor spate şi blocurile optice amplasate în extremităţile caroseriei, încadrând un hayon marcat de linii orizontale, accentuează impresia de stabilitate a vehiculului. Tot în partea din spate, semnătura luminoasă Dacia, cu patru carouri de culoare roşie, remarcată încă de la prezentarea noilor modele Logan şi Sandero, apare acum şi pe noul Duster într-o interpertare uşor diferită. Scutul de protecţie are dimensiuni mai mari faţă de cel prezent pe actuala generaţie.