Malaezia: Primele imagini televizate cu atacul ucigaş asupra fratelui vitreg al liderului de la Phenian, Kim Jong-Nam VIDEO

O televiziune japoneză a dat publiciităţii o înregistrare video care arată momentul atacului ucigaş executat de două femei asupra fratelui vitreg al lui Kim Jong-Un, Kim Jong-Nam. Înregistratrea video a fost preluată  de pe camerele de supraveghere din aeroportul din Kuala Lumpur, din Malaezia.

20 feb. 2017, 12:05

Kim Jong-nam, aşa-zisul frate vitreg al liderului de la Phenian, Kim Jong-Un, a fost atacat de două femei pe aeroportul din Kuala Lumpur, cu o substanţă otrăvită. În urma acestui atac, el a murit de infarct, în drum spre spital. Una dintre femei l-a împroşcat în faţă cu soluţia otrăvitoare direct în faţă.

În imaginile preluate şi difuzate de Fuji TV se văd imagini capturate ale atacului, din două unghiuri. În înregistrarea video se vede şi cea de-a doua femeie care fuge de la locul atacului şi se face nevăzută.

Citeşte şi Coreea de Nord avertizează Malaezia, denunţând un complot, după asasinarea fratelui vitreg a lui Kim Jong-Un

Înregistrarea video îl arată pe Kim îmbrăcat într-o cămaşă albastră şi o jachetă gri ştergându-şi faţa împroşcată cu substanţa otrăvitoare de către agresoare, în timp ce îi cere ajutor personalului aeroportuar. El a ajuns însă fără ajutor la centrul medical din terminalul aeroportului. Ulterior, el a fost transportat la spital, dar a murit, din cauza unui infarct, provocat cel mai probabil de substanţa otrăvitoare.

Tragedia a provocat o dispută diplomatică între Coreea de Nord şi Malaezia – ţară care până în prezent a avut relaţii cordiale cu statul nord-coreean. Ambasadorul nord-coreean, Kang Chol a fost convocat de către Ministerul de Externe malaezian, luni, în urma acestui incident şi a acuzat poliţia malaeziană că „ascunde ceva”. Mai mult de-atât, a dispus ca trupul neînsufleţit al lui Kim Jong-Nam să nu fie supus necropsiei şi să fie eliberat imediat.

Citeşte şi Şi-a ASASINAT Kim Jong-Un fratele? Ipoteză şocantă în cazul morţii lui Kim Jong-Nam

Autorităţile de la Kuala Lumpur au refuzat ambele cereri ale Phenianului, iar poliţia malaeziană poate continua investigaţiile asupra acestui caz, pe care Phenianul l-a calificat ca fiind „motivat politic”, cerând o investigaţie mixtă la care să participe reprezentanţi din ambele ţări. 

Au existat şi zvonuri potrivit cărora bărbatul atacat pe aeroport nu ar fi fost fratele vitreg al liderului de la Phenian, Kim Jong-Un şi că numele acestuia ar fi, de fapt, „Kim Chol” , aşa cum figurează şi în paşaportul găsit asupra bărbatului care a murit. Kim Chol era un pseudonim folosit de Kim Jong-Nam , care ar fi fost posesorul mai multor paşapoarte, potrivit autorităţilor malaeziene.