Primele pedepse în cazul lui IONUŢ ANGHEL, copilul ucis de maidanezi. Peste DOUĂ MILIOANE DE EURO despăgubiri

Familia lui Ionuţ Anghel, copilul ucis de câini în parcul Tei, în septembrie 2013, primeşte despăgubiri în valoare de peste două milioane de euro, a decis, vineri, Judecătoria Sectorului 2. De asemenea, instanţa a hotărât ca proprietarul terenului pe care s-a produs tragedia să primească o pedeapsă de 3 ani de închisoare cu suspendare.

29 mai 2015, 10:37
Primele pedepse în cazul lui IONUŢ ANGHEL, copilul ucis de maidanezi. Peste DOUĂ MILIOANE DE EURO despăgubiri

Judecătoria Sectorului 2 a luat vineri o decizie istorică. Magistraţii au stabilit cine e de vină în cazul lui Ionuţ, băieţelul de 4 ani ucis de câini lângă un parc din Capitală.

Potrivit România TV, proprietarul terenului pe care Ionuţ Anghel a fost sfâşiat de câini a primit o pedeapsă de 3 ani de închisoare cu suspendare. Familia copilului a primit 2,4 milioane de euro despagubiri. Decizia nu este definitivă.

Defalcat fiecare dintre părinţi ar urma să primească daune morale în valoare de 600.000 de euro, iar Andrei, fratele lui Ionuţ, va primi 1,2 milioane de euro.

Ionuţ Anghel, în vârstă de patru ani, a murit în 2 septmebrie 2013, după ce a fost atacat de câini maidanezi, în apropierea Parcului Tei.

Decesul a fost cauzat de hemoragia externă, pe corpul copilului fiind găsite sute de plăgi, declara medicul care a făcut autopsia, Abdo Salem, de la Institutul Naţional de Medicină Legală (INML). Medicul preciza că doar pe tălpile copilului de patru ani nu au fost găsite plăgi, restul corpului fiind acoperit cu sute de muşcături de câini.

Sfârşitul cutremurător al copilului, sfâşiat de mai mulţi câini, a scandalizat opinia publică şi a împărţit România în două: pro şi anti maidanezi.

Familia băiatului ucis de maidanezi ceruse daune de aproape trei milioane de euro de la proprietarul terenului pe care s-a întâmplat tragedia şi de la Administraţia Domeniului Public, singurii inculpaţi în dosar. Cea mai mare sumă fusese cerută de Andrei, fratele în vârstă de 6 ani, pentru că ar fi suferit un şoc dublu: trauma trăită în momentul atacului şi durerea pricinuită de pierderea fratelui său.