Primul transplant de penis şi de scrot din lume a fost realizat la Universitatea Johns Hopkins din SUA

O echipă americană de doctori a realizat cu succes primul transplant de penis şi scrot din lume, informează BBC.

24 apr. 2018, 11:35
Primul transplant de penis şi de scrot din lume a fost realizat la Universitatea Johns Hopkins din SUA

Chirurgii de la Universitatea Johns Hopkins, Maryland, au operat un soldat care a fost rănit de o bombă în Afganistan, scrie news.ro.

Ei au folosit organe genitale masculine şi o parte din peretele abdominal care au fost transplantate de la un donator decedat.

Citeşte şi Primul transplant pulmonar din România. Care este starea pacientului după intervenţia complicată

Specialiştii spun că soldatul ar trebui să îşi recapete funcţiile sexuale, ceea ce era imposibil în cazul unei reconstrucţii a penisului.

Echipa de 11 chirurgi a realizat transplantul în 14 ore, pe 26 martie. Este prima operaţie pe un veteran de război rănit la datorie şi primul transplant complet de ţesut care include scrot şi zona inghinală.

Doctorii au precizat că testiculele nu au fost transplantate, din considerente etice. Dr. WP Andrew Lee, şeful secţiei de chirurgie plastică şi reconstructivă de la Universitatea Johns Hopkins, spune că astfel de răni în zona genitală nu sunt mediatizate şi speră ca militarul să se recupereze între 6 la 12 luni.

„Sperăm că acest transplant să ajute la restabilirea la un nivel aproape de normal a funcţiilor sexuale şi urinare ale acestui tânăr”, a declarat profesorul.

Echipa medicală a mai precizat că Universitatea a aprobat 60 de astfel de operaţii de tranplant genital ca parte a unui program.

Primul transplant de penis în Statele Unite a avut loc în 2016, la General Hospital din Boston.

În 2014, chirurgi sud-africani au realizat cu succes primul transplant de penis din lume.