Principalele simptome ale circulaţiei deficitare a sângelui

Foarte mulți oameni se confruntă cu circulație sangvină deficitară, care poate duce în timp la probleme serioase de sănătate. Simptomele pe care le prezintă această carență nu apar brusc, ci se dezvoltă treptat, fiind ușor de observat.

19 mai 2017, 09:56
Principalele simptome ale circulaţiei deficitare a sângelui

Furnicături la nivelul extremităților

Cel mai comun simptom al carenței sangvine, furnicături, apare atunci când stai în aceeași poziție pentru o perioadă mai lungă de timp. Picioarele și mâinile sunt cele afectate, deoarece mișcarea stimulează fluxul sangvin dar repausul îl împiedică. În consecință, persoanele care suferă de circulația sangvină deficitară se confruntă cu furnicături chiar și atunci când nu se mișcă 5 minute. Pentru a preveni afecțiunea, mergi cel puțin o jumătate de oră pe jos în fiecare zi. Acest exercițiu simplu vor pune în mișcare mușchii și va îmbunătăți fluxul sangvin în organism.

Picioare umflate

Picioarele se umflă atunci când nu există suficient sânge în extremităţile inferioare, fiind compensat prin reținerea lichidelor. În plus, pot apărea durerea, amorțeala și schimbarea culorii pielii. Consultă un medic dacă te confrunți cu această problemă. Totodată, încearcă să bei mai multă apă decât de obicei pentru a elimina lichidul reținut de organism, și stai întinsă pe pat ca să-ți odihnești picioarele. Astfel, sângele va ajunge și în acea parte a corpului.

Oboseală

Atunci când sângele nu ajunge în întregul organism, părțile corpului care sunt lăsate deficitare trebuie să facă muncă suplimentară folosind toată energia, ducând în final la apariția oboselii. Și atunci când ești obosită, nu mai reușești să te concentrezi și să-ți termini treaba. Include în alimentație mai multe produse alimentare bogate în energie. Începe-ți ziua bând un smoothie, care este foarte sănătos și gustos.

Căderea părului

Odată cu pierderea firelor de păr, te poți confrunta și cu păr uscat și deteriorat, pentru că podoaba capilară este afectată atunci când circulația sangvină este deficitară. Pentru a rezolva această problemă, include în rutina de îngrijire a părului măștile naturale. Ele sunt eficiente și sănătoase. De asemenea, poți bea mai multe ceaiuri care ajută la îmbunătățirea circulației sangvină.

Iată de ce îți amorțesc des mâinile și picioarele.