Prinţul Charles, invitat de primarul din Alba să primească titlul de „Prinţ al Transilvaniei”

Prințul Charles a fost invitat de primarul din Alba Iulia, Mircea Hava, să primească titlul de „Prinț al Transilvaniei”. Este cunoscut faptul că prinţul are o legătură strânsă cu Transilvania și nu ezită să spună acest lucru ori de câte ori ajunge aici.

RomaniaTV.net
11 apr. 2017, 14:18
Prinţul Charles, invitat de primarul din Alba să primească titlul de „Prinţ al Transilvaniei”

Legătura prinţului Charles cu Transilvania ar putea fi și mai strânsă și asta datorită primarului din Alba Iulia. Mircea Hava a trimis o invitație oficială către Prințul Charles prin care îi oferă titlul onorific de Prinț al Transilvaniei, scrie alba24.ro.

„Știm cât de mult iubiți Transilvania. A fost a doua dumneavoastră casă și ați fost cel mai valoros ambasador al regiunii. În repetate rânduri ați afirmat că vă trageți rădăcinile din legenda lui Vlad Țepeș.

Pentru că iubiți Transilvania așa de mult, ne-am gândit că ce ar fi dacă, în loc să fiți Prințul de Wales, să fiți Prințul de Wales și al Transilvaniei.

Trebuie să recunoașteți „Prințul de Wales și al Transilvaniei” este un mod fantastic de a vă introduce, ar putea fi un subiect grozav pentru a începe o conversație”, scrie în invitația trimisă prințului Charlers, potrivit mirror.co.uk.

Imediat după apariția articolului și distribuirea lui pe rețelele de socializare, pe contul oficial de facebook al primarului Mircea Hava a postat un mesaj prin care se arăta rolul metaforic al scrisorii prin care un primar de provincie ar putea acorda un titlu nobiliar unui prinț : „Îi felicit pe cei care au „decriptat” corect și au interpretat în cheia metaforică, evidentă și normală, mesajul nostru către Prințul de Wales. Nu avem bineînțeles noi, în Alba Iulia, autoritatea de a conferi cuiva, oricui, titluri nobile. Putem cel mult să facem pe cineva cetățean de onoare.” apărea pe pagina de facebook al primarului.

Citeşte şi Prinţul Charles, îmbrăţişat de un copil în Centrul Vechi al Bucureştiului în cea de-a treia zi a vizitei oficiale în România