Percheziţii în Iaşi şi Bucureşti: Procurorii au descins la Consiliul Judeţean Iaşi

Procurorii DNA efectuează, miercuri, percheziții în mai multe locații din Iași și București, printre care şi la sediul Consiliului Județean Iași, privind fapte legate de un proiect european de management al deșeurilor.

18 nov. 2015, 07:50
Percheziţii în Iaşi şi Bucureşti: Procurorii au descins la Consiliul Judeţean Iaşi

Potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres, se fac cercetări pentru infracțiuni de corupție, asimilate acestora, fraudare de fonduri europene, fapte comise în perioada 2014-2015.

„Au venit să verifice documente privind achiziția de pubele și autospeciale pentru Inspectoratul Situații de Urgență. Deocamdată nu știu mai multe informații”, a declarat Victorel Lupu, vicepreședinte CJ cu atribuții de președinte interimar, potrivit Agerpres.

Procurorii DNA au descins pentru a doua oară la CJ în cursul acestui an. În luna aprilie, procurorii de la anticorupție au descins la CJ Iași pentru a verifica modul în care s-a derulat o licitație privind tipărirea unor materiale de promovarea Iașiului. În urma acestei descinderi, președintele Cristian Adomniței și două angajate ale Consiliului, dar și un reprezentant al firmei care a câștigat licitația, au fost arestați.