Procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Laurenţiu Ciobotărică, CEO Târgu Jiu, pentru abuz în serviciu

Procurorii DNA Craiova l-au trimis în judecată, sub control judiciar, pe Ion Laurenţiu Ciobotărică, director general executiv al SC Complexul Energetic Oltenia (CEO) SA Târgu Jiu, pentru abuz în serviciu, alături de alţi doi directori din instituţie.

09 iun. 2016, 09:28
Procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Laurenţiu Ciobotărică, CEO Târgu Jiu, pentru abuz în serviciu

În dosar, au mai fost deferiţi justiţiei Daniel Antonie, director Divizia Minieră, pentru abuz în serviciu, şi Dorina Jianu, director Legislaţie şi Guvernanţă Corporativă, pentru complicitate la abuz în serviciu.

Laurenţiu Ciobotărică, în calitate de preşedinte al Directoratului, şi Daniel Antonie, în calitate de membru al Directoratului, în 22 decembrie 2015, au aprobat şi acordat în mod nelegal unei persoane o compensaţie financiară constând în cinci remuneraţii fixe lunare avute de aceasta din urmă în calitate de membru al aceluiaşi Directorat, adică 128.100 lei.

„Cei doi au beneficiat de sprijinul inculpatei Jianu care a întocmit o opinie juridică favorabilă punctului de vedere al acestora. Concret, Ciobotărică, în înţelegere cu Jianu, nu a făcut altceva decât să amestece/să suprapună în mod intenţionat diverse prevederi legale şi situaţii de fapt pentru a crea confuzie şi a da o aparenţă de legalitate acţiunilor lor ilicite. Anterior, această activitate infracţională a fost precedată de nenumărate demersuri iniţiate de Ciobotărică, cel care, încă de la numirea sa în funcţie, a încercat să se debaraseze de persoana compensată financiar în condiţiile de mai sus, astfel încât să aibă posibilitatea numirii unei alte persoane agreate în aceeaşi funcţie”, susţin procurorii.

DNA menţionează că cei trei inculpaţi au avut reprezentarea faptului că în atribuţiile Directoratului SC CEO SA nu intră aprobarea şi plata vreunui gen de remuneraţie, această competenţă aparţinând altui organism din cadrul societăţii respective.

Anchetatorii au constatat că, acţionând în această manieră, aceştia au cauzat agentului economic cu capital de stat un prejudiciu de 128.100 lei, reprezentând contravaloarea plăţilor compensatorii acordate în mod nelegal fostului membru al Directoratului CEO.

Procurorii au instituit măsura sechestrului asigurător asupra mai multor bunuri mobile şi imobile ce aparţin celor trei.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Gorj cu propunerea de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse în cauză.