Procurorul a dispus ridicarea imaginilor cu Ionuţ Anghel surprinse în Parcul Tei

Procurorul general al României, Tiberiu Niţu, a declarat joi că procurorul care instrumentează dosarul privind copilul ucis de câinii comunitari a dispus ridicarea imaginilor suprinse de camerele de supraveghere din Parcul Tei.

19 sept. 2013, 14:18
Procurorul a dispus ridicarea imaginilor cu Ionuţ Anghel surprinse în Parcul Tei

Tiberiu Niţu a precizat că nu cunoaşte dacă procurorul de caz a aflat din presă de existenţa acelor imagini din parc, informează Agerpres.

„Nu cunosc acest amănunt. Pot să vă spun că procurorul a dispus ridicarea imaginilor pentru a putea fi vizualizate şi analizate din punct de vedere judiciar”, a afirmat şeful Ministerului Public, la sediul CSM.

Întrebat dacă procurorul respectiv nu putea să verifice sau să se intereseze înainte de apariţia în presă în legătură cu posibila existenţă a unor imagini suprinse de camerele de supraveghere din zonă, Tiberiu Niţu a răspuns: „Nu poţi să anticipezi sau să dispun eu ce trebuie să facă un procuror într-o anchetă. Ar fi chiar nelegal ca eu să-i impun procurorului să facă ceva sau să nu facă ceva într-o anchetă penală. El îşi stabileşte ancheta, planul de cercetare, priorităţile şi hotărăşte cum acţionează”.

El a subliniat că dacă într-un final se va stabili că într-un anumit moment procurorul nu a acţionat corect, Inspecţia Judiciară va stabili acest lucru.

„În timp real chiar este nelegal ca procurorul general să-i impună unui procuror ce să facă, cum să facă şi când să facă”, a spus Tiberiu Niţu.