Procurorul general, anunţ de ultimă oră despre Sebastian Ghiţă

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a anunţat că informaţiile potrivit cărora fostul deputat Sebastian Ghiţă, dat în urmărire pentru că s-a sustras anchetelor penale care îl vizau, ar fi fost localizat în Serbia sunt false.

RomaniaTV.net
15 mart. 2017, 13:10
Procurorul general, anunţ de ultimă oră despre Sebastian Ghiţă

Augustin Lazăr a negat informaţiile care au apărut în presă conform cărora Sebastian Ghiţă s-ar afla în Serbia. „Ştiu ca e o informaţie falsă, să nu o luăm în serios”, a spus Lazăr.

Şi premierul Sorin Grindeanu, prezent la un eveniment la Slobozia, a spus că, din informaţiile sale, informaţiile privind găsirea lui Ghiţă nu sunt corecte: „Am intrebat, se pare ca informatia la cald nu este cea corecta. Nu intru in amanunte, e treaba lor si ii indemn sa-si faca treaba si sa-l prinda nu doar pe Ghita, ci pe orice fugar care trebuie sa raspunda in fata legii”.

Sebastian Ghiţă a fost trimis în judecată în două dosare penale, cel în care mai sunt acuzaţi foşti şefi din Poliţie şi Parchet din Prahova şi un altul în care este judecat alături de fostul primar al Ploieştiului Iulian Bădescu.

De asemenea, Sebastian Ghiţă mai este urmărit penal şi în alte două dosare de corupţie, respectiv cel privind vizita fostului premier britanic Tony Blair în România în 2012 şi cel în care cumnatul fostului premier Ponta Iulian Herţanu este acuzat de fraude cu fonduri europene şi alte infracţiuni, în acesta din urmă fiind cercetaţi şi fostul şef al CJ Prahova Mircea Cosma, precum şi fiul acestuia Vlad Cosma.

În 10 ianuarie, instanţa supremă a decis definitiv emiterea unui mandat de arestare preventivă în lipsă pe numele lui Sebastian Ghiţă, în dosarul în care este judecat pentru fapte de corupţie, alături de foşti şefi de Parchet şi Poliţie din Prahova. Tot în 10 ianuarie, un alt complet de la instanţa supremă a emis un mandat european de arestare pe numele lui Sebastian Ghiţă, omul de afaceri fiind dat şi în urmărire internaţională, prin Interpol. Ghiţă a dispărut în 21 decembrie 2016 şi a fost iniţial dat în urmărire naţională după ce a încălat termenii controlului judiciar în dosarul în care este judecat pentru fapte de corupţie.

Totodată, într-un al cincilea dosar deschis pe numele lui Ghiţă, magistraţii Tribunalului Prahova au amânat pentru miercuri luarea unei decizii în privinţa solicitării DNA de emitere a unui mandat de arestare în lipsă pe numele lui Sebastian Ghiţă în cel de-al cincilea dosar în care fostul deputat este inculpat penrtu corupţie. Solicitarea a fost formulată în 28 februarie, iar de atunci pronunţarea a fost amânată de alte două ori, din diverse motive.