Profesoară de 26 de ani, răpită şi omorâtă. Asasinatul care a revoltat şi cutremurat milioane de oameni

Alfonso Rodríguez, delegat al guvernului din Andaluzia , a confirmat luni găsirea cadavrului unei femei în zona Huelva, unde era căutată Laura Luelmo. Analizele de laborator au confirmat că persoana decedată este chiar Laura, profesoara de 26 de ani dispărută săptămâna trecută.

17 dec. 2018, 17:34
Profesoară de 26 de ani, răpită şi omorâtă. Asasinatul care a revoltat şi cutremurat milioane de oameni

Laura Luelmo a dispărut miercurea trecută, pe 12 decembrie, în municipiul El Campillo, din provioncia Huelva. Din momentul în care a fost anunţată dispariţia ei, un dispozitiv de peste 200 de persoane a căutat-o zi şi noapte, totul încheindu-se luni, la prânz, o dată cu găsirea cadavrului.

Tânăra de 26 de ani se afla în El Campillo de nouă zile şi era originară din Zamora, oraş în Castilla y Leon. Ea intenţiona să se stabilească sici pentru că îşi găsise un nouă loc de muncă, profesor suplinitor la Institutul de Artă Plastică Vazquez Diaz. Ea a dispărut în după-amiaza zilei de 12 decembrie, dar a avut semnal la telefonul mobil până la ora 21. Ea se afla la aproximativ 9 km de casa unde se mutase.

Cadavrul Laurei Luelmo a fost găsit ascuns în nişte tufişuri, pe jumătate dezbrăcat. Moartea sa se pare că a fost violentă, iar ancheta se află în curs. Moartea ei a suscitat însă vie emoţie la nivel global, iar hashtag-ul #TodasSomosLaura se află pe primul loc în topul căutărilor la nivel global, pe Twitter. „Noapte și zi; la petreceri sau întreceri sportive; în fustă, blugi sau în trening; Indiferent ce facem, ei continuă să ne omoare. Vrem să fim libere și vii„, este unul dintre mesaje.

Mai mult, femeile din zonă din zonă povestesc că le este frică să mai iasă singuri din casă după ora 6 seara.

Prietenul Laurei a alertat poliţia cu privire la un posibil suspect, vecinul acesteia, cu antecedente de tentativă de viol şi asasinat. Prezenţa acestuia ar fi intimidat-o pe tânără, din spusele iubitului ei şi mai mult, suspectul şi-a părăsit locul de reşedinţă.