Profesorii şi medicii, CODAŞI la creşterea salariilor

În ultimul an, câștigurile din educație și sănătate au crescut cu circa 2 procente, mult mai puțin decât în celelalte sectoare, potrivit România TV. Asta în timp ce angajații din companiile de stat și funcționarii au câștiguri și de câteva ori mai mari decât dascălii și medicii.

21 nov. 2014, 09:30
Profesorii şi medicii, CODAŞI la creşterea salariilor

Medicii şi profesorii continuă să piardă putere de cumpărare comparativ cu ceilalţi angajaţi din România, fie că lucrează la stat sau la privat. În ultimul an, salariile din învăţământ şi din sănătate au crescut cu puţin peste 2% în condiţiile în care câştigul mediu din România a urcat cu 5,5%.

Până şi salariile funcţionarilor din administraţie au urcat cu peste 3% în ultimul an.

Citeşte şi Veniturile salariale din Sănătate ar putea creşte din 2015. Vezi cu ce procent

În acest fel, diferenţa dintre salariile profesorilor şi medicilor şi salariile din celelalte sectoare continuă să se mărească. Salariul mediu din sănătate sau din învăţământ este în prezent sub 1.500 de lei net, adică cu 200 de lei sub nivelul salariului mediu pe economie.

Această diferenţă ar putea să se reducă, cel puţin în sănătate de la începutul anului viitor, pentru că urmează să fie majorate salariile mici din sănătate cu 10%, dacă măsura va fi cuprinsă în bugetul pe 2015 şi după negocierile cu Fondul Monetar Internaţional.

Citeşte şi Sindicatele din Educaţie susţin deciziile privind MĂRIREA SALARIILOR profesorilor