PROGNOZA METEO: Ceaţa şi poleiul vor persista în următoarele zile. Revin NINSORILE şi PLOILE

În ultima zi a săptămânii, vremea continuă sa fie mai calda decât în mod obisnuit la aceasta data, Cu toate acestea, la munte e posibil să cadă precipitatii sub forma de lapoviţă şi ninsoare. În zonele joase din sud şi est ceaţa va persista întreaga zi. 

RomaniaTV.net
17 ian. 2015, 15:40
PROGNOZA METEO: Ceaţa şi poleiul vor persista în următoarele zile. Revin NINSORILE şi PLOILE

PROGNOZA METEO. Duminică, norii acopera cerul o buna parte a zilei in toate regiunile si temporar ploua in vest si in nord-vest. La munte, trecator şi izolat, precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita si ninsoare. In schimb, in zonele joase din sud si est si pe arii mai restranse din centrul ţării, ceata ramane de interes, este asociata cu nori josi si local va persista peste zi. Izolat e posibil sa cada burnita si vor fi conditii de formare a poleiului in primele ore ale zilei. Vantul va sufla mai tare in zona montana inalta, dar trecator si in vest si in sud-estul extrem are intensificari. Maximele pleaca de la minus 1…0 grade in zonele cu ceata persistenta, mai ales din Moldova, si ajung la 13…14 grade in dealurile din vest si sud.

In Capitala ziua incepe cu ceaţă si nori josi, apoi sunt şanse sa se zăreasca soarele printre nori. Vantul nu e prea alert, iar mercurul urca in termometre pana la maxime in jur de 7 grade Celsius.

PROGNOZA METEO. Luni vremea ramane mai calda decat in mod obisnuit in aceasta perioada in cea mai mare parte a tarii. Meteorlogii prognozeaza maxime de la 2 grade, în zonele cu ceata mai persistenta din Moldova, pana in jur de 11 grade in sudul Banatului. Cerul e acoperit de nori in cea mai mare parte a zilei si ploua pe arii relativ extinse in jumatatea de nord a tarii, local in sud-vest si mai putin in celelalte regiuni. La munte, iar in noaptea urmatoare si izolat si trecator si in nordul Moldovei, precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita si ninsoare. Mai ales dimineata in zonele joase din sud si est ceata e inca prezenta, iar vantul sufla mai alert la munte.

Şi in Bucureşti e mai cald decat in mod obirnuit, cu maxime de 8 grade poate chiar 9 grade. Dimineata va fi ceata, iar peste zi cerul e incarcat de nori si trecator sunt conditii de ploaie.

PROGNOZA METEO. Marti vremea continua sa fie calda in majoritatea regiunilor, mai ales in cele vestice si nord-vestice, cu maxime cuprinse intre 1 grad in Moldova si 13 grade in dealurile de Vest Cerul va fi mai mult noros si ploua slab, peste zi local in jumatatea de vest a tarii si doar izolat in rest, iar noaptea ploile prefera jumatatea nordica si zonele de munte. Vor fi conditii de polei, iar la munte si noaptea si in Moldova vor fi si lapovita si ninsori. Nu scapam de ceata in zonele joase din est si sud-est, iar vantul se intensifica la munte si in sudul Banatului.

Vreme calda va fi şi în Capitala, dar maximele sunt totusi o idee mai mici decat luni, adica 4..5 grade. Cerul e noros si trecator si se mentin sansele sa ploua slab sau sa cada burniţă.

Miercuri tot de vreme blanda pentru aceasta perioada avem parte, cu temperaturi agreabile, intre 1 si 12 grade. Ploua mai putin decat in zilele precedente, apoi ploile se extind din nou in vest. La munte poate si prin nordul Moldovei cad precipitatii specifice sezonului, lapovita si ninsoare. Sunt conditii de polei si ceata e prezenta in zonele joase.

De joi pana spre finalul saptamanii nu asteotam schimbari semnificative sub aspect termic, valorile prognozate de meteorologi sunt peste mediile multinuale ale ultimei decade din luna ianuarie. Precipitatiile nu lispesc, dar sanse mai mari sunt ca ele sa apara mai ales joi si vineri.