PROGNOZA METEO. Cum va fi vremea în WEEKEND

PROGNOZA METEO. Cerul va prezenta înnorări accentuate și va ploua. Local, cantitățile de apă vor depăși 20 l/mp și pe arii restrânse, 30...40 l/mp. Sâmbătă în Bucureşti sunt aşteptate ploi, iar temperatura maximă va fi de 15 grade.

11 nov. 2016, 15:15
PROGNOZA METEO. Cum va fi vremea în WEEKEND

PROGNOZA METEO SÂMBĂTĂ. În cursul după-amiezii, în regiunile sud-estice, se vor semnala descărcări electrice, iar în zona de munte va ninge şi se va depune strat nou de zăpadă. Noaptea, în vest, în centru şi în nord, ploile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare. Vântul va avea intensificări în toate regiunile, cu viteze ce vor depăşi la rafală 60 km/h, iar la munte va sufla tare, viscolind ninsoarea. Temperaturile maxime vor fi de la 3…4 grade în estul Transilvaniei și nordul extrem al Moldovei, până la 16…17 grade în sudul Munteniei şi al Dobrogei, iar cele minime se vor încadra între -2 și 8 grade, mai ridicate pe litoral.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Temporar, cerul va avea înnorări accentuate și va ploua, îndeosebi după-amiază și seara, când vor posibile descărcări electrice. Vântul va sufla moderat cu intensificări, mai ales noaptea. Temperatura maximă va fi de 13…15 grade, iar cea minimă de 7…8 grade.

PROGNOZA METEO DUMINICĂ. Vremea va deveni deosebit de rece, în majoritatea zonelor. În cursul zilei, cerul va avea înnorări în vestul, centrul şi nordul ţării, unde vor fi precipitaţii mai ales sub formă de lapoviţă şi ninsoare, precum şi la munte, unde va continua să ningă viscolit. În nordul Moldovei și zona Carpaților Orientali, cantitățile de apă vor mai depăși 15…20 l/mp. În restul teritoriului, înnorările vor fi temporare și doar izolat vor fi posibile precipitaţii slabe. Noaptea, cerul va deveni variabil, iar ninsori slabe se vor semnala pe arii restrânse la munte și în nordul Moldovei. Vântul va prezenta intensificări în majoritatea regiunilor, cu viteze mai mari în sud, în est și la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 0 și 10 grade, ușor mai ridicate în Dobrogea, iar cele minime în general între -7 şi 2 grade. Noaptea, izolat vor fi condiții de ceață.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Vremea se va răci, față de intervalul precedent. Pe parcursul zilei vor mai fi înnorări temporare, iar vântul va continua să prezinte intensificări. Noaptea, cerul se va degaja treptat și vântul va slăbi din intensitate. Temperatura maximă va fi de 9…10 grade, iar cea minimă de -2…0 grade.

PROGNOZA METEO LUNI. Vremea va deveni în general frumoasă, dar se va menţine deosebit de rece, cu precădere dimineața și noaptea. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în prima parte a zilei în estul teritoriului, unde izolat va ninge slab. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări, mai ales ziua, în regiunile estice și la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între -1 și 8 grade, iar cele minime între -10 și 0 grade, ușor mai scăzute în depresiuni. Dimineața și noaptea, în zonele joase, izolat va fi ceață.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Vremea va fi predominant frumoasă, dar rece, mai ales dimineaţa şi noaptea. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 7…8 grade, iar cea minimă de -2…-1 grad, mai scăzută în zona preorășenească. Vor fi condiții de ceață.

TENDINTA. Vremea va fi în continuare deosebit de rece, cu precădere dimineața și noaptea. Cerul va fi variabil, cu înnorări în sudul și în estul teritoriului, unde vor fi condiții de ceață și de fulguieli izolate. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în deltă și pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între -3 și 7 grade, iar cele minime între -10 și 0 grade, mai scăzute în depresiuni, până în jurul a -13 grade în estul Transilvaniei.