PROGNOZA METEO: Meteorologii anunţă temperaturi scăzute, ploi şi ninsori

În următoarele zile, vremea va fi în general închisă cu temperaturi scăzute. Meteorologii anunţă precipitaţii sub formă de ninsoare la munte şi ploi în restul teritoriului.

14 ian. 2016, 13:56
PROGNOZA METEO: Meteorologii anunţă temperaturi scăzute, ploi şi ninsori

VINERI. Vremea va fi în general închisã, iar aria precipitaţiilor se va extinde dinspre vest, cuprizând treptat toate regiunile. La început acestea vor fi mai frecvente şi mai însemnate cantitativ în jumãtatea de vest a ţãrii, apoi se vor semnala local şi în restul teritoriului, unde vor fi în general slabe.

În zonele montane va ninge, în Banat, Oltenia şi Crişana la început vor predomina ploile, apoi vor fi precipitaţii mixte, iar în Maramureş şi Transilvania vor fi mai ales lapoviţe şi ninsori. Cantitãţile de apã vor totaliza 15, 20 l/mp în regiunile sud-vestice, dar cu precãdere la munte unde se va depune strat nou de zãpadã, local mai consistent.

În Muntenia şi Dobrogea va ploua pe spaţii extinse, iar în Moldova precipitaţiile, predominant ploi, se vor semnala pe arii restrânse. Trecãtor şi izolat vor fi condiţii de polei. Vântul va avea intensificãri pe crestele montane, cu rafale ce vor depãşi 70…80 km/h, viscolind şi spulberând ninsoarea, dar temporar şi în sud-vestul şi estul ţãrii, unde vitezele vor atinge 50…60 km/h.

Temperaturile maxime se vor încadra între 1 grad, izolat, în Oltenia, Maramureş, nordul şi estul Transilvaniei şi nordul Moldovei şi 9 grade în Dobrogea.

Bucuresti: Vremea va fi în general închisã, dar caldã pentru aceastã perioadã. Temporar va ploua, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã, în scãdere faţã de zilele precedente, se va situa în jurul valorii de 6 grade.

SAMBATA. Vremea va fi închisã, cu precipitaţii în majoritatea regiunilor, dar mai frecvente şi mai însemnate cantitativ în a doua parte a zilei şi noaptea în sud şi sud-est. La începutul intervalului în Muntenia şi în Dobrogea vor fi mai ales ploi, apoi vor predomina ninsorile. Vântul va sufla moderat, cu intensificãri în special noaptea în sudul şi estul teritoriului, precum şi în zona montanã. Temperaturile maxime se vor încadra între -2 grade în nord-vest şi 8 grade în sud-estul extrem.

Bucuresti: Vremea va fi închisã. Se vor semnala precipitaţii, predominant sub formã de ploaie la începutul intervalului, apoi mai ales ninsori. Vântul va sufla moderat, cu intensificãri în special noaptea. Temperatura maximã va fi de 4, 5 grade.

DUMINICA. Vremea va fi închisã şi se va rãci. În cursul zilei şi la începutul nopţii, va ninge pe arii extinse în sudul, centrul şi estul ţãrii şi local în rest. Vântul va prezenta intensificãri în cea mai mare parte a teritoriului, cu viteze mai mari în est, în sud-est şi la munte, unde se vor depãşi la rafalã 70 km/h. Pe litoral, la începutul intervalului, vor fi precipitaţii mixte.

Temperaturile maxime se vor încadra între -7 grade în depresiuni şi nordul Moldovei şi 1…2 grade pe litoral.

Bucuresti: Vremea va fi închisã şi se va rãci. Va ninge, mai ales în cursul zilei şi în prima parte a nopţii, iar vântul va continua sã prezinte intensificãri. Temperatura maximã va fi de -2…-1 grad.

TENDINTA:

LUNI – Vremea va fi rece. Înnorãrile vor persista în jumãtatea de est a ţãrii şi, cu precãdere în cursul zilei, va mai ninge, în general slab cantitativ. În restul teritoriului doar izolat vor mai fi fulguieli trecãtoare, la începutul intervalului.

Vântul va continua sã prezinte intensificãri în regiunile estice şi la munte, iar la cote mai reduse, temporar şi în vest şi centru. Temperaturile maxime vor avea valori de la -8 grade in partea continentala a Dobrogei, in depresiuni şi sudul Moldovei, pana la 0 grade in Dealurile de Vest.

De marti – vremea va continua sã se rãceascã, nopţile devenind geroase. Probabilitatea pentru ninsori temporare, cu precãdere în regiunile vestice, nodice şi centrale, va creşte spre sfârşitul intervalului.

Citeşte şi