PROGNOZA METEO PE TREI ZILE. Val de căldură în toată ţara. Temperatura ajunge la 38 de grade

PROGNOZA METEO. Vremea va fi caniculară sâmbătă şi duminică. Şi începutul de săptămână va fi extrem de fierbinte, iar disconfortul termic va fi accentuat.

17 iul. 2015, 12:19
PROGNOZA METEO PE TREI ZILE. Val de căldură în toată ţara. Temperatura ajunge la 38 de grade

PROGNOZA METEO. Sâmbătă, vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a ţării, caniculară după-amiaza în vest şi în sud, iar disconfortul termic va fi accentuat îndeosebi în Banat, Crişana, Oltenia şi sud-vestul Munteniei. Indicele temperatură-umezeală ITU va atinge şi depăşi local pragul critic de 80 de unităţi.  Cerul va fi variabil la senin, cu unele înnorări în partea a doua a zilei în zona de munte unde cu totul izolat vor fi averse şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 29 de grade in delta şi 38 de grade vest si sud-vest.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Vremea va fi caniculară după-amiaza, când temperatura aerului va urca până la 35 de grade, iar indicele temperatură-umezeală va atinge pragul critic de 80 de unităţi. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat.

PROGNOZA METEO. Duminică, valul de căldură se va intensifica şi va cuprinde toată ţara, astfel că temperaturile maxime vor depăşi frecvent 35…36 de grade şi local se vor atinge valori de 37…38 de grade in zonele de campie si podis, pornind de la 27…29 de grade pe litoral. Disconfortul termic va fi accentuat, astfel că indicele temperatură-umezeală va depăşi pragul critic de 80 de unităţi în majoritatea zonelor. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza în zonele montane, iar spre seară şi noaptea în nord şi nord-vest unde pe arii restrânse vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Vremea va fi caniculară, cu o maximă a temperaturii aerului în jurul a 36 de grade şi disconfort termic accentuat. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat.

PROGNOZA METEO. Luni, vremea va fi caniculară în majoritatea zonelor, iar disconfortul termic va fi accentuat. În regiunile nordice, nord-estice şi centrale, precum şi la munte, mai ales după-amiaza şi noaptea cerul va avea înnorări temporar accentuate şi local vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Izolat vor fi condiţii de grindină. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala cu totul izolat. Temperaturile maxime vor pleca de la 28 de grade pe litoral şi se vor ori la 38 de grade, posibil 39 de grade în Lunca Dunarii.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Vremea se va menţine caniculară, cu o maximă termică de 36…37 de grade şi disconfort termic accentuat. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 20…22 de grade.