PROGNOZA METEO PE TREI ZILE: Temperaturile urcă până la 25 de grade

PROGNOZA METEO. Mijlocul săptămânii aduce o încălzire a vremii, temperaturile diurne urmând să ne amintească de vara, deşi cele nocturne vor deveni şi negative.

RomaniaTV.net
10 oct. 2017, 13:54
PROGNOZA METEO PE TREI ZILE: Temperaturile urcă până la 25 de grade

PROGNOZA METEO LA NOAPTE. În nord, nord-vest și centru cerul va fi temporar noros; va ploua în general slab în Maramureș și în nordul Crișanei și pe arii restrânse în Transilvania și nordul Moldovei. În nordul Carpaților Orientali, la altitudini de peste 1700 m, precipitațiile vor fi sub formă de lapoviță și ninsoare. În restul țării, cerul va fi variabil la senin, dar vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în zona montană înaltă, unde rafalele vor depăși 60…70 km/h. Temperaturile minime se vor încadra între -2…0 grade în depresiunile din estul Transilvaniei, dar și în dealurile subcarpatice din Oltenia și Muntenia, astfel că în aceste zone se va produce din nou brumă și 10…11 grade pe litoral. Mai ales spre dimineață se va semnala local ceață, în special în zonele joase din est, sud-est și centru.

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura minimă va fi de 6…7 grade, mai scăzută, spre 1…2 grade, în zona preorășenească unde vor fi condiții de ceață.

PROGNOZA METEO MIERCURI. Vremea se va încălzi ușor în toată țara, astfel că, în majoritatea zonelor, se vor înregistra temperaturi în jurul celor normale pentru a doua decadă a lunii octombrie; cele maxime se vor încadra între 13 grade izolat în Maramureș și 23 de grade în vestul Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse în general între 3 și 11 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în nord, nord-vest și centru; va ploua local în Maramureș și pe arii restrânse în Crișana, nordul și estul Transilvaniei și nordul Moldovei. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele montane. Dimineața și noaptea, în zonele joase de relief izolat se va semnala ceață.

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI. Vremea va fi predominant frumoasă și în încălzire ușoară, cu o temperatură maximă de 20…21 de grade și o minimă de 5…7 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul slab până la moderat.

PROGNOZA METEO JOI. Vremea va continua să se încălzească, astfel că valorile termice vor fi mai ridicate decât în mod obișnuit în această perioadă din an, cu maxime între 15 grade in depresiunile din estul Transilvanieie și 25 de grade in vestul Olteniei și minime între 4 și 14 grade. Cerul va fi variabil cu înnorări trecătoare în nordul țării unde vor fi posibile ploi slabe. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în zona montană, mai ales la altitudini mari, unde în special în cursul nopții rafalele vor depăși 70…80 km/h. În orele dimineții izolat va mai fi ceață.

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI. Vremea va fi frumoasă, cu cer variabil și vânt slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 22…23 de grade, iar cea minimă de 7…9 grade.

PROGNOZA METEO VINERI. În sudul și sud-estul țării vremea va fi caldă, dar în restul teritoriului valorile termice diurne vor fi în scădere și se vor apropia de mediile climatologice ale zilei. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și doar izolat ploi de scurtă durată în regiunile din nord, centru și est, iar noaptea posibil în sud-est. În Carpații Meridionali și de Curbură, la altitudini de peste 1700 m, îndeosebi seara și noaptea, precipitațiile vor fi sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul se va intensifica în special pe timpul zilei, cu precădere în sud-vest, centru și nord-est, iar în zona montană va sufla tare. Temperaturile maxime se vor încadra între 14 și 25 de grade, cu cele mai mari valori în Câmpia Română, iar cele minime între 1…2 grade în depresiuni și 12 grade în sudul litoralului.

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI. Vremea va fi caldă pentru această dată. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări spre seară și noaptea, iar vântul va sufla slab și moderat, trecător cu unele intensificări. Temperatura maximă va fi de 24…25 de grade, iar cea minimă de 8…10 grade.

PROGNOZA METEO SAMBATA. Valorile de temperatură vor scădea în toată țara, astfel că vremea va deveni răcoroasă în jumătatea de nord-est și apropiată de normal în restul teritoriului. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în est și în sud-est, unde doar izolat vor fi condiții de ploaie slabă. Vântul va avea intensificări locale în regiunile estice, sud-estice și centralei, precum și la munte, cu viteze mai mare pe creste. Temperaturile maxime se vor încadra între 12 și 19 grade, ușor mai ridicate în sudul Olteniei și sud-vestul Munteniei, iar cele minime între 2 și 9 grade.

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI. Vremea se va răci, devenind apropiată de normalul perioadei. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 18…19 grade, iar cea minimă de 5…7 grade.