PROGNOZA METEO pe trei zile. Vremea se menţine caniculară. Iată de când vin ploile şi temperaturi scăzute

PROGNOZA METEO. Meteorologii anunţă vreme caniculară pentru zilele următoare. Cu toate acestea, vineri, temperaturile vor scădea, înregistrându-se maxime de 26 de grade Celsius.

09 aug. 2016, 13:49
PROGNOZA METEO pe trei zile. Vremea se menţine caniculară. Iată de când vin ploile şi temperaturi scăzute

PROGNOZA METEO. Miercuri, vremea va deveni călduroasă în cea mai mare parte a țării, local caniculară la amiază în zona de câmpie a Olteniei şi Munteniei, unde şi disconfortul termic va fi în creştere. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 26 de grade în Transilvania și 36 de grade în Lunca Dunării. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, mai ales după-amiaza şi seara, local în zona montană şi pe spaţii restrânse îndeosebi în regiunile intracarpatice, iar în cursul nopţii, în vest şi nord-vest. Vor fi condiţii de grindină, iar punctiform cantităţile de apă vor depăşi 15…20 l/mp.

În Bucureşti, vremea călduroasă va persista, iar disconfortul termic va fi în creştere, astfel că maxima termică se va situa în jurul valorii de 34 de grade. Cerul va fi variabil la senin, iar vântul va sufla slab până la moderat.

Joi, vremea va deveni instabilă în cea mai mare parte a țării. Instabilitatea atmosferică se va manifesta prin averse, ce vor avea și caracter torențial, însoțite de descărcări electrice și de intensificări ale vântului care, izolat vor lua aspect de vijelie. Vor fi căderi de grindină și pe arii restrânse, în special în zona Carpaţilor Orientali şi Meridionali, se vor cumula cantități de apă în jurul a 30…40 l/mp. Astfel de fenomene se vor semnala, în cursul zilei în vestul, centrul și nordul țării, iar noaptea, îndeosebi în regiunile estice, centrale și sudice. Valorile termice vor marca o scădere semnificativă faţă de ziua precedentă în regiunile intracarpatice, unde vremea va deveni răcoroasă pentru această perioadă, în timp ce în sud și sud-est se va menține călduroasă, local caniculară în orele amiezei, iar disconfortul termic va fi ridicat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 19…20 de grade în Banat, Crişana şi Maramureş şi 35…37 de grade în sudul și estul Munteniei şi în partea continentală a Dobrogei. Temperaturile minime se vor situa între 9 și 20 de grade, mai ridicate pe litoral până spre 23 de grade.

În Bucureşti, pe parcursul zilei, în condiţiile cerului variabil, vremea va fi în continuare călduroasă, caniculară după-amiaza, iar disconfortul termic ridicat. Spre seară şi noaptea, vremea va deveni instabilă şi vor fi înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi de 35…36 de grade, iar cea minimă de 18…20 de grade.

Vineri, valorile termice vor fi în scădere accentuată şi în regiunile extracarpatice. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, mai ales în cursul zilei, în regiunile sudice, estice şi parţial în cele centrale unde, local vor fi averse şi descărcări electrice. Izolat cantitățile de apă vor fi însemnate. Vântul va avea intensificări în Dobrogea, iar în prima jumătate a intervalului şi în Bărăgan, sudul Olteniei, Moldova și la munte, cu viteze ce vor depăși temporar 50 km/h. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între numai 16 grade în est, sud-est şi în depresiuni și 26 de grade în extremitatea de sud-vest a ţării.

În Bucureşti, valorile termice vor fi în scădere accentuată față de ziua precedentă, astfel că vremea va deveni răcoroasă pentru această dată. Cerul va avea înnorări mai ales în cursul zilei, când temporar va ploua și vor fi posibile descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 21 de grade.

Începând de sâmbătă vremea se încălzeşte uşor în majoritatea zonelor ţării pentru ca luni să ajungem să vorbim despre vreme călduroasă în sudul teritoriului. Atfel de la cel mult 28 de grade sâmbătă la nivelul întregii ţări, de Sfânta Maria temperaturile maxime se vor încadra între 23…33 de grade. Sâmbătă mai plouă puţin dimineaţa în sud-est, iar în rest este soare şi abia luni după-amiaza pe la munte şi în nord sunt anunţate ploi de scurtă durată cu tunete şi fulgere.