PROGNOZA METEO pe trei zile. Weekend-ul vine cu vreme caldă şi frumoasă

PROGNOZA METEO. Pentru următoarele trei zile, meteorologii prognozează vreme caldă şi frumoasă. Maximele vor ajunge până la 26 de grade Celsius.

07 mai 2015, 15:12
PROGNOZA METEO pe trei zile. Weekend-ul vine cu vreme caldă şi frumoasă

PROGNOZA METEO. Vineri, vremea va fi în general frumoasă. Cerul va fi variabil, însă după-amiaza şi în prima parte a nopţii, în sudul ţării precum şi în Carpaţii Meridionali şi Orientali, vor fi înnorări temporare şi pe spaţii restrânse averse posibil însoţite de descărcări electrice. Izolat, în zonele joase, vor fi condiţii de ceaţă dimineata. Vântul va avea unele intensificări în jumătatea de est a ţării. Temperaturile maxime se vor situa între 18 grade în Bucovina şi 26 de grade în sud-vestul ţării.

În Bucureşti, vremea va fi în general frumoasă. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în partea a doua a zilei, când vor fi condiţii pentru averse. Vântul nu ne supără, iar maximele vor fi în jur de 24 grade.

Citeşte şi FENOMEN meteo RAR în România. Iată ce s-a văzut pe cer în timpul unei furtuni GALERIE FOTO

Sâmbătă, vremea se va menţine în general frumoasă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în special după-amiaza şi în prima parte a nopţii în regiunile sudice şi sud-vestice, precum şi la munte, unde pe arii restrânse se vor semnala averse şi posibil descărcări electrice. Vântul va sufla cu uşoare intensificări în extremitatea de sud-vest a teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 18 grade pe litoral si 26 de grade in Banat.

Vremea va fi frumoasă şi pentru bucureşteni la început de weekend, cu cer variabil şi vânt ce adie plăcut. Temperatura se va situa în jurul valorii de 23 de grade.

Duminică, în regiunile vestice, nord-vestice şi centrale, dar şi în zonele montane vremea va fi în general instabilă, cu înnorări temporar accentuate şi pe arii relativ extinse averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Astfel de fenomene vor fi mai frecvente după-amiaza şi în prima parte a nopţii, iar izolat se pot cumula cantităţi de apă mai însemnate. În restul teritoriului cerul va fi variabil, fenomenele asociate instabilităţii atmosferice se vor semnala doar izolat. Temperaturile maxime se vor încadra între 17 grade pe litoral şi 25 de grade în Lunca Dunării.

Citeşte şi PROGNOZA METEO pe două săptămâni

În Capitală, vremea va fi predominant frumoasă. Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare, dar condiţiile de ploaie vor fi reduse. Temperatura maximă va fi de 23…24 de grade.

Luni, vremea va fi în general instabilă şi se va răci. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în nordul şi centrul ţării, precum şi în zonele montane, iar după-amiaza şi noaptea şi în sud şi est, unde se vor semnala averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Izolat pot fi cantităţi de apă mai însemnate şi condiţii de grindină. Temperaturile maxime se vor încadra între 12 şi 24 de grade. De marţi până aproape de weekend-ul viitor temperaturile cresc uşor şi trec de mediile climatologice ale acestei perioade. Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilităţii atmosferice va fi mai mare la începutul intervalului, îndeosebi în regiunile extracarpatice.

Citeşte şi FURTUNI PUTERNICE în Capitală şi mai multe judeţe. COD GALBEN de ploi, descărcări electrice şi vijelii