PROGNOZA METEO pentru URMĂTOARELE ZILE. Meteorologii anunţă temperaturi scăzute, ploi şi ceaţă

PROGNOZA METEO. Meteorologii anunţă temperaturi scăzute pentru zilele următoare, ploi pe arii restrânse şi vânt slab şi moderat. De duminică, probabilitatea de ploaie va fi in crestere, în majoritatea zonelor.

14 oct. 2015, 12:44
PROGNOZA METEO pentru URMĂTOARELE ZILE. Meteorologii anunţă temperaturi scăzute, ploi şi ceaţă

PROGNOZA METEO JOI. Vremea va continua să se încălzească în toată ţara, devenind uşor mai caldă decât în mod normal la jumătatea lunii octombrie în regiunile intracarpatice, în timp ce în restul teritoriului valorile de temperatura încă se vor situa sub cele climatologic specifice perioadei.

Cerul va fi temporar noros şi, mai ales noaptea, va ploua slab pe spaţii restrânse în regiunile vestice, iar în est şi în sud-est izolat va burniţa. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări susţinute în sud-vestul teritoriului, cu viteze mai mari în sudul Banatului şi pe crestele montane şi trecătoare şi în rest, mai ales în partea de sud a ţării. Temperaturile maxime se vor încadra între 9…10 grade în nordul Moldovei şi 22…23 de grade în dealurile din Banat şi Crişana. Dimineaţa şi noaptea, izolat se va semnala ceaţă.

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI. Valorile termice vor continua să crească uşor, astfel că cea maximă va fi de 14…16 grade. Cerul va avea unele înnorări, iar noaptea vor fi condiţii de ceaţă. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări în cursul zilei.

PROGNOZA METEO VINERI. Valorile termice se vor situa în jurul celor climatologic specifice perioadei în regiunile vestice, nord-vestice şi centrale, dar se vor menţine în general mai mici decât cele obişnuite în restul teritoriului. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 10…12 grade în nordul Moldovei şi 20…21 de grade în zona de deal din Crişana. Cerul va fi temporar noros în jumătatea de vest, unde pe arii relativ extinse va ploua, iar izolat, în special în sud-vest, cantităţile de apă vor depăşi 15 l/mp; în restul ţării, mai ales în prima parte a zilei şi noaptea, va persista nebulozitatea de nivel jos şi vor fi condiţii de burniţă, iar ploi locale vor fi în zonele de deal şi de munte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări susţinute în sudul Banatului şi zona montană aferentă, dar local şi temporar şi în celelalte regiuni. Dimineaţa şi noaptea izolat se va semnala ceaţă.

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI. Vremea va fi mai rece decât ar fi normal la mijlocul lunii octombrie. Cerul va avea înnorări mai persistente în prima parte a zilei şi noaptea când vor fi condiţii de burniţă. Vântul va sufla moderat. Temperatura maximă va fi de 13…14 grade.

PROGNOZA METEO SAMBATA. Vremea va fi caracterizată de un regim termic apropiat de cel normal în a doua decadă de octombrie în majoritatea zonelor. Cerul va fi mai mult noros şi va ploua slab local în vestul şi în nordul ţării şi pe arii restrânse în rest. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări locale în regiunile sudice şi la munte. Temperaturile maxime vor avea valori de la 12…13 grade in dealurile din nordul Moldovei, pana in jur de 19 grade in Lunca Dunarii. Vor fi condiţii de ceaţă.

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI. Cerul va avea înnorări şi vor fi condiţii de ploaie slabă sau burniţă. Vântul va sufla moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 15 grade.

TENDINTA: Valorile termice se vor situa în jurul celor climatologic specifice datei si usor mai ridicate decat acestea in primele doua zile, apoi vor incepe sa scada. Probabilitatea de ploaie va fi in crestere, în majoritatea zonelor.
Temperaturile maxime se vor încadra între 14 şi 21 de grade. (14 grade in nord, nord-est, apoi si in centru, iar 21 de grade in sud-sud-est, respectiv mare parte din Dobrogea, sudul Moldovei si al Olteniei si zona de campie a Munteniei).